вівторок, 01 листопада 2011 13:00

У БЮТі переконані, що ініціатива розпустити парламент відповідає настроям суспільства

У БЮТі переконані, що ініціатива розпустити парламент відповідає настроям суспільства

Внесений опозицією на розгляд Верховної Ради проект Постанови про розпуск парламенту відображає настрої широких верств українського суспільства.

На цьому в ефірі "5 каналу" наголосив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина", член опозиційного уряду Остап Семерак.

Коментуючи заяву голови Верховної Ради про "відсутність правового підґрунтя" для дострокових парламентських виборів, Семерак зазначив: "Фракція "БЮТ-Батьківщина", коли ініціювала реєстрацію проекту Постанови про проведення дострокових виборів, виходила з того, що має бути насамперед політична відповідальність теперішнього парламенту за той стан справ, який є в Україні. І громадськість нас підштовхує до цього. Подивіться: кількість громадських ініціатив про припинення діяльності цього парламенту і скликання нового вимірюється десятками чи й сотнями".

"Наша ініціатива щонайменше є тим останнім дзвіночком, який повинен нагадати парламентській більшості, що Верховна Рада має бути майданчиком для дискусій, пошуку компромісу і прийняття зважених рішень, а не для реалізації чиїхось "хотілок", – наголосив Семерак.

Він зауважив, що "дуже часто більшість приймає якісь рішення, а потім повертається до них – це й податкова "реформа", і зимовий час, і інше; ці помилки вони робили, зокрема, й тому, що не дослухалися до думки опозиції".

Політик зазначив, що розпуск парламенту, який вичерпав свої можливості, принесе користь державі, і це підтверджується прецедентом, який був в історії незалежної України.

"Хочу нагадати 1994 рік, коли український парламент, незважаючи на те, що це не було прописано ні в яких законах, вичерпавши себе, ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень. І нічого страшного не відбулося. Україна отримала новий парламент, який потім прийняв Конституцію та інші важливі рішення", – підкреслив Семерак.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі переконані, що ініціатива розпустити парламент відповідає настроям суспільства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути