Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 10:20

У БЮТ кажуть, що Гайдук не допомагав Данилишину отримати притулок

У БЮТ кажуть, що Гайдук не допомагав Данилишину отримати притулок

Перший заступник Голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов спростував чутки про те, що отримати політичний притулок у Чехії екс-міністру Богдану Данилишину допоміг Віталій Гайдук.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Гайдук ніколи не займався активною політичною діяльністю. Не думаю, що хтось міг допомогти отримати політичний притулок, бо у Європі не можна вплинути на прийняття рішень. У нашій державі відбувається переслідування. Це відповідальність країни, це авторитет. Тому ніхто не міг допомогти у вирішенні цього питання", - зауважив Турчинов.

Водночас Турчинов не став заперечувати чутки про фінансові труднощі, які виникли у "Батьківщини".

"Обсяги фінансування не завжди пропорційні активності політичної сили. Інакше опозиція ніколи не перемагала б діючу владу. Силові структури відслідковують і тероризують підприємців, які пробують підтримувати опозиційні сили. І зараз не ресурси віришуватимуть. Ми сподіваємось на підтримку тих людей, які пов'язані з партією", - відповів заступник голови партії.

Також екс-віце-премєр висловив переконання, що люди, незважаючи на тиск з боку влади, готові відстоювати свої права.

"Візьмемо День соборності. Коли орієнтуватися на статистику, що запропонувало МВС, то людей було небагато. Але за нашою оцінкою на Софіївській площі було більше 15 тис. І це була найбільша акція з моменту президенства Януковича. Це попри тиск з боку правоохоронців, згадайте заяву Могильова про підготовку кровопролиття, блокування приїзду людей. Це свідчення того, що люди знову готові виходити на вулицю захищати свої права", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ кажуть, що Гайдук не допомагав Данилишину отримати притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути