Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 09:46

У Богатирьової не хочуть, щоб Тимошенко стала канцлером

У Богатирьової не хочуть, щоб Тимошенко стала канцлером
Перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Степан Гавриш вважає, що проект концепції нової редакції Конституції, розроблений робочою групою Національної конституційної ради, значно обмежує повноваження Президента.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу" 23 квітня.

"Виходячи з того, що я побачив у запропонованому документі, у мене склалося враження, що Президент стає представницькою фігурою. Він як глава держави практично втрачається, всі функції переходять практично до уряду", - сказав Гавриш.

Гавриш впевнений, що глава держави повинен бути центром прийняття стратегічних рішень, забезпечувати верховенство права й Конституції, забезпечувати стратегію національного розвитку.

"В українських умовах це не буде парламентсько-президентською моделлю, це та канцлерська про яку вже сьогодні говорять. Відповідно до цієї моделі прем"єр-міністр буде обиратися на основі подання керівника фракції", - зазначив він.

Гавриш вважає, що розвиток моделі, коли Президент є представницькою фігурою, призведе до відмови від його всенародного обрання.

"У цьому не буде необхідності. Він не зможе реалізувати ту програму, яку делегували йому виборці", - сказав Гавриш.

На його думку, ослаблення ролі Президента може стати загрозою для євроінтеграційних і євроатлантичних прагнень України.

"Ми ставимо під загрозу національний курс, національну стратегію євроінтеграції, входження в НАТО... Повинен бути гарант такої політики, мені здається, це повинен бути Президент стани", - підкреслив він.

23 квітня Ющенко відклав друге засідання Національної конституційної ради на прохання голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

Голова фракції блоку свого імені в Раді Володимир Литвин вважає причиною перенесення засідання Національної конституційної ради можливе несхвалення на ньому проекту концепції нової редакції Конституції.

Національна конституційна рада мала намір оприлюднити концепцію нової редакції Конституції 23 квітня на своєму засіданні, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Богатирьової не хочуть, щоб Тимошенко стала канцлером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути