Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2009 09:48

У Януковича не довіряють Тимошенко, але до коаліції готові

У Януковича не довіряють Тимошенко, але до коаліції готові

БЮТ і Партія регіонів можуть прийняти рішення про відмову від формалізації їхнього альянсу. Про це у вівторок пише газета Комерсант-Україна із посиланням на джерело, знайоме з перебігом переговорів.

Після того як "президентська сторона почала проводити кампанію з дискредитації переговорів", їхні учасники стали схилятися до відмовb від формалізації нової більшості, пише видання.

"Метою є не стільки сама коаліція, скільки переділ посад і – найголовніше – внесення змін до Конституції. Для того щоб змінити Конституцію, не обов"язково оголошувати про нову коаліцію", - заявив співрозмовник.

"Ніде не сказано, що для голосування за зміну основного закону потрібні голоси саме коаліції. Для цього достатньо домовитися, потиснути руки, зробити авансовий кадровий платіж, що гарантує угоду, і другий платіж у вигляді внесення змін до Конституції, які пролонгують повноваження Верховної ради нинішнього скликання", – сказав співрозмовник.

У свою чергу депутат від БЮТ Валерій Камчатний зазначив, що "це дуже можливий варіант розвитку подій".

"Коаліція – це така штука, що була придумана в 2004 році і яка не занадто ефективна. Головне, щоб приймалися рішення, у тому числі зміни в Конституцію, що розділяє велика частина парламенту, незалежно від того, формалізована вона в коаліцію чи ні. А такі питання можуть вирішуватися і силами ситуативної або тимчасової більшості", - додав він.

У Партії регіонів такий варіант розвитку подій поки сприймають критично.

"Партія регіонів виступає за створення коаліції – тільки після цього ми будемо вносити зміни в Конституцію", – заявив "регіонал" Юрій Самойленко.

За його словами, головна проблема полягає у відсутності гарантій виконання досягнутих домовленостей.

"БЮТ уже не той – там є групи, що заявляють про свою самостійність. У нас є побоювання з приводу виконання ними зобов"язань, тому так довго і болісно проходить процес створення коаліції", – сказав він і додав, що протягом тижня стане зрозуміло, удасться БЮТ і ПР створити коаліцію чи ні.

"У принципі, ми близькі до цього. Якщо в лідера БЮТ нічого не поміняється і, як завжди, не настануть критичні дні", – з іронією зазначив Самойленко.

У той же час газета відзначає, що агітацію за створення нової більшості почали в ПР і в БЮТ. Так керівництво Партії регіонів в понеділок доручило своєму секретаріату поширити інформацію про переваги формування коаліції, зазначає видання.

Зокрема, співробітники секретаріату ПР повинні провести "роз"яснювальні бесіди" з політологами. За інформацією газети, інструкції з пояснення "правильності союзу з Партією регіонів" одержали і керівники регіональних організацій БЮТ. Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «У Януковича не довіряють Тимошенко, але до коаліції готові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути