понеділок, 01 червня 2009 14:51

Тимошенко і Янукович можуть спровокувати другий Майдан - політолог

Тимошенко і Янукович можуть спровокувати другий Майдан - політолог

Створення "широкої коаліції" між Блоком Юлії Тимошенко і Партією регіонів може спровокувати Майдан-2.

Про це заявив директор програм політичного аналізу і безпеки Міжнародного центру перспективних досліджень Віктор Чумак.

Відповідаючи на запитання журналіста, як саме зміниться "політичний ринок" України у разі створення "широкої коаліції", Чумак відповів: "Ті сили, які гратимуть на не підтримці (широкої коаліції), - у них буде шанс. По-перше, проведення певних політичних акцій".

На уточнення журналіста, чи можливий в Україні Майдан-2, Чумак сказав: "Якщо це буде восени, то я скажу, що так. Я не можу виключити Майдан-2. Тим паче, що тут потрібна консолідація всього того політикуму, який не входитиме в пул БЮТ і Партії регіонів. І тут він можливий, тому що виходить "консервація" решти всіх політичних гравців. Вийде неформальна двопартійність."

Разом з тим, на думку політолога, "широка коаліція" може померти не народившись. "У цих людей, які збираються "дружити", немає ні грама довіри один до одного. Ця дружба може закінчитися не розпочавшись. Я думаю, що протидіяти цій "дружбі" буде достатньо велика кількість політиків і політичних сил", - вважає директор програм політичного аналізу і безпеки Центру Разумкова Чумак.

Нагадаємо, раніше в пресі з"явилася інформація про те, що лідери БЮТ і Партії регіонів Юлія Тимошенко і Віктор Янукович нібито погодили проект "Великого договору", який передбачає створення широкої коаліції, а також текст нової Конституції. Крім того, в договорі прописані спільні дії БЮТ і Партії регіонів до 2024 року, зокрема участь в парламентських виборах єдиним блоком.

Народний депутат, замглави фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підтвердив інформацію про переговори щодо переформатування коаліції, але запевнив, що остаточне рішення ще не ухвалене.

Разом з тим, в Блоці Юлії Тимошенко заперечують наявність домовленостей про створення коаліції з Партією регіонів. Про це сьогодні журналістам заявив лідер фракції БЮТ у Верховній Раді Іван Кириленко. "Не поспішайте, нічого і в помині не немає на даний момент", - підкреслив парламентарій, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Янукович можуть спровокувати другий Майдан - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути