середа, 27 квітня 2011 09:19

Тягнибок натякнув, що лише у кріслі нардепа скасує "харківські угоди"

Тягнибок натякнув, що лише у кріслі нардепа скасує "харківські угоди"

Скасування "харківських угод" можливе - потрібно мати лише відповідну політичну волю.

Про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

Зокрема, Тягнибок зазначив, що для юридичного скасування "харківських угод" із Росією існує відповідне міжнародне законодавство.

"Скасування "харківських угод" можливе. Головне - мати відповідну політичну волю. Є законодавство міжнародне, є міжнародні суди, які можуть цю справу вирішити. Але до того часу, поки політична влада не буде мати бажання цього зробити в Україні, звісно, навіть близько ми не зможемо розраховувати на якісь позитивні преференції у зовнішньо-політичних взаємостосунках (із Росією - ред.)", - наголосив політик.

Разом з тим, відповідаючи на запитання, яким чином ВО "Свобода" може пришвидшити денонсацію "харківських угод", Тягнибок нагадав, що його партія не є на сьогоднішній день парламентською.

"Ми є позапарламентською силою. Відповідно ми вважаємо, що парламент, який ухвалив подібне рішення, є нелегітимним та незаконним. Оскільки це рішення суперечить національним інтересам України. Відповідно парламент повинен піти у відставку", - сказав націоналіст.

За його словами, "Свобода" готова боротись за своє представництво у парламенті і не допускати ухвалення подібних рішень, добитись ухвалення усіх необхідних норм на законодавчому полі України, які б могли захистити національні інтереси України, у тому числі у взаємостосунках із Росією щодо газового та інших питань.

Нагадаємо, сьогодні, 27 квітня, партія "Наша Україна" планує провести об 11:00 свій з'їзд під стінами Верховної Ради. А ввечері 14 опозиційних партій проведуть свою акцію проти "харківських угод" із Росією у столичному парку Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок натякнув, що лише у кріслі нардепа скасує "харківські угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути