пʼятниця, 22 квітня 2011 11:49

Тягнибоку "начхати" на рішення нардепів про "червоні ганчірки"

Тягнибоку "начхати" на рішення нардепів про "червоні ганчірки"

Парламент повинен піти у відставку після рішення про вивішування у День Перемоги червоних прапорів разом із державними українськими.

Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Після такого Верховна Рада повинна піти у відставку. Цей парламент є нелегітимним. Він складається не просто з представників окупаційної адміністрації, а ще й напічканий "тушками"-зрадниками. Вони отримали мандат не для того, щоб голосувати за відновлення Радянського союзу чи радянських атрибутів в Україні", - вважає він.

За його словами, це рішення народних депутатів "антиукраїнське і взагалі архаїчне".

"Іде продовження політики "совєтизації", яку протягом останнього року проводить режим Януковича. Червоні шмати, які мають намір розвісити по всій території України, - це символ окупації, геноциду і приниження української нації. Ми що не пам'ятаємо скільки десятків мільйонів українців саме під цим червоним ганчір'ям були невинно знищено і замордовано? Споконвіків у нас був свій національний стяг", - зазначив Тягнибок.

Він наголосив, що там, де є "Свобода" у місцевих представницьких органах влади, ніяких червоних прапорів не буде: "Ми цього не допустимо. Я сумніваюся, що працівники комунальних служб захочуть взяти на себе таку брудну місію. Закликаємо чинити опір таким незаконним рішенням парламенту. Вони у свій час прикривалися законом, коли Голодомор робили".

На запитання про те, чи будуть міськради, які прийняли рішення про заборону радянської символіки виконувати рішення парламенту, Тягнибок відповів: "Це органи місцевого самоврядування і нам начхати на незаконне рішення Верховної Ради. Ми не визнаємо цей орган влади і його рішень".

Тягнибок також сказав, що у Львові не дозволять провести 9 травня марш партії російських націоналістів "Русское единство".

"Не буде ніяких маршів. Ніхто не допустить у Львові червоних прапорів. Вони хочуть вчинити провокацію. Проте ми попередили правоохоронні органи і тепер слово за ними. Вони зобов'язані зупинити цей червоний шабаш. Якщо цього не зроблять, то це зробить народ", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибоку "начхати" на рішення нардепів про "червоні ганчірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути