вівторок, 26 квітня 2011 15:54

"Свобода" оголосила свої території вільними від червоного прапору

"Свобода" оголосила свої території вільними від червоного прапору

Жодних червоних прапорів на тих територіях, де Всеукраїнське об'єднання "Свобода" має своїх депутатів у представницьких органах влади, на 9 травня не буде.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Зокрема, коментуючи намір деяких проросійських організацій розгорнути на День перемоги у Львові 15-метровий прапор СРСР та провести свою акцію, Тягнибок запевнив, що в них нічого не вийде.

"Можливо, цей намір і серйозний для них (представників партій "Родина", "Русское единство" - ред.). Але ніяких червоних прапорів на тих територіях, де "Свобода" має своїх депутатів у представницьких органах влади, не буде", - зазначив націоналіст.

За його словами, Верховна Рада, яка надала підстави для проведення подібних акцій, є нелегітимною і повинна піти у відставку.

"Нам начхати на незаконні рішення Верховної Ради. Тим більше, що ця ВР, на нашу думку, є нелегітимною. Вона ухвалює незаконні рішення. Згідно щонайменше із трьома статтями Конституції України, українські громадяни не зобов'язані виконувати незаконні рішення, які суперечать національним інтересам. Так написано у нашій Конституції", - підкреслив Тягнибок.

"Ця ВР, яку ми не визнаємо, і яка дозволяє собі ухвалювати подібні закони, повинна йти у відставку, а не повертати Україну до стандартів Радянського Союзу", - наголосив лідер "Свободи".

Він висловив упевненість, що в усіх місцях, де є його організація, "свободівці" не допустять "жодних червоних, більшовицьких, кривавих прапорів".

"Та й там, де немає "свободівців", ми закликаємо людей не виконувати збочених рішень парламенту", - резюмував Тягнибок.

Нагадаємо, проросійські політичні організації планують на День перемоги у Львові розгорнути 15-метровий прапор СРСР. Акція проводиться спільно партіями "Родина" і "Русское единство ", а також організацією "Дозор".

Раніше Верховна Рада зобов'язала вивішувати на День перемоги разом з національним прапором червоний.

Слід також зазначити, що народний депутат від КПУ Євген Волинець запропонував, аби влада жорстко і рішуче реагувала на порушення законодавства з боку низки місцевих рад західних областей України щодо символів Перемоги.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" оголосила свої території вільними від червоного прапору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

137

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути