понеділок, 08 липня 2013 16:49

"Треба, щоб мільйон громадян вийшли на вулиці. Тоді будуть чесні вибори" - нардеп про призначення Охендовського

"Треба, щоб мільйон громадян вийшли на вулиці. Тоді будуть чесні вибори" - нардеп про призначення Охендовського
Андрій Сенченко: Охендовський - найбільш неприйнятна кандидатура для чесних виборів. Фото: for-ua.com

Призначення нового голови Центрвиборчкому свідчить про те, що Віктор Янукович не в стані чесно виграти президентські вибори.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко, говорячи про призначення головою Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

"На мій погляд, якщо говорити про чесні вибори — то це найбільш неприйнятна кандидатура. Кажу це зі знанням справи. Бо саме пан Охендовський був куратором Криму. Тому знаю, що всі відповіді, які він давав на цілком зрозумілі питання, були лише на користь Партії регіонів", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер ЦВК не матиме жодних застережень, аби реалізовувати політику ПР — нардеп

Він додав: "Для мене очевидно, що це призначення пов'язано з тим, що Янукович не в стані виграти вибори 2015 року, тому вони будуть намагатися малювати результат".

Сенченко переконаний, що на чесні вибори у 2015 році розраховувати вже не можна.

"Ключова проблема у тому, що влада не захотіла шукати якогось компромісу з опозицією з тим, щоби не було претензій до підрахунку голосів і взагалі до роботи Центрвиборчкому. Вони все зробили так, як їм хотілося. А з врахуванням того, що є досвід 2004 року, я абсолютно впевнений, що вони готові його повторювати", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охендовський виконуватиме те замовлення, яке отримає від влади — експерт

Говорячи про перспективи зміни складу ЦВК до президентських виборів, Сенченко зауважив, що зробити це буде складно, адже у кожного члена комісії є відповідний строк повноваження. Однак переформатовувати ЦВК необхідно.

"Головне, треба поставити питання: що робитиме українське суспільство, громадяни з точки зору забезпечення чесних виборів. Я думаю, що для цього потрібно багато чого зробити, зокрема і повністю переформатувати склад ЦВК перед виборами. Необхідно, аби у Центрвиборчкомі, принаймні, був паритет влади та опозиції", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охендовський не займатиметься "чечетовщиною" — експерт

Сенченко додав: "Взагалі, у нас вибори без громадянських акцій провести чесно буде неможливо. Тому ЦВК — це один із аспектів. По хорошому треба, щоби мільйон громадян вийшли у Києві на вулиці, і тоді буде все — і чесні вибори, і "міліція з народом" і все інше".

Зараз ви читаєте новину «"Треба, щоб мільйон громадян вийшли на вулиці. Тоді будуть чесні вибори" - нардеп про призначення Охендовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути