понеділок, 08 липня 2013 11:30

Охендовський виконуватиме те замовлення, яке отримає від влади — експерт

Охендовський виконуватиме те замовлення, яке отримає від влади — експерт
Сергій Таран. Фото: www.gart.org.ua

Новий голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський буде виконувати те замовлення, яке отримає від влади.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"На думку Партії регіонів саме Охендовський може найбільш вірно представляти інтереси, та забезпечити результат, який сприятливий саме Партії регіонів. Причиною цього стало те, що він давно в ПР", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, перед ним постане одне головне завданнян — забезпечення легітимності результату та перемога на наступних президентських виборах.

"Завдання, яке перед ним постане — це забезпечити результат для Януковича в 2015 році, а перевіркою для нього мають стати вибори по проблемним округам, і саме там він має показати свою відданість", - висловив переконання політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охендовський очолив ЦВК

Водночас, на думку Тарана, "це жодним чином не означає, що буде ефективна робоча виборчої комісії, а лише те, що він буде виконувати те замовлення, яке отримає він Партії регіонів, як це робив до цього".

Також, він підкреслив, що про ефективність Охендовського на посаді голови ЦВК можна говорити лише в контексті виконання його роботи перед ПР.

"На жаль останні вибори показали, що ефективність ЦВК залежить він чесних виборів, а настільки виконується замовлення ПР. Охендовський кращий боєць для ПР, аніж його попередник", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ротація у ЦВК засвідчила дуже тривожні політичні тенденції - експерт

Нагадаємо, 6 липня головою Центральної виборчої комісії обрано Михайло Охендовський. У ЦВК призначений за квотою Партії регіонів.

Відповідно до закону "Про Центральну виборчу комісію", члени ЦВК призначаються Верховною Радою за поданням президента терміном на 7 років. Нинішній склад комісії був призначений у червні 2007 року, і термін повноважень 13-ти членів з 15-ти, в тому числі Охендовського, закінчується в червні 2014 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада звільнила Володимира Шаповала, який обіймав посаду голови ЦВК з 2007 року, у зв'язку з досягненням 65-річного віку. Замість нього членом ЦВК парламент призначив Олександра Копиленка.

Зараз ви читаєте новину «Охендовський виконуватиме те замовлення, яке отримає від влади — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути