понеділок, 08 липня 2013 10:45

Охендовський не займатиметься "чечетовщиною" — експерт

Охендовський не займатиметься "чечетовщиною" — експерт
Фото: unn.com.ua

Михайла Охендовського призначили на посаду голови ЦВК, бо він є своєю людиною. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Він користується довірою президента, пройшов випробування в різний час, починаючи із президентських виборів 2004 року. Є представником правлячої партії. Крім того, Охендовський має різноманітний досвід — не тільки роботи в ЦВК, але й політичний. Тому був оптимальною кандидатурою на цю посаду. Люди, які з ним співпрацювали, оцінюють його, як сильного професіонала. Чинник довіри та досвіду зіграв як раз на його користь", - наголосив він.

За словами експерта, таким призначенням влада робить ставку на президентські вибори. "Те, що у більшості членів ЦВК через рік закінчуються повноваження, і за неї буде велика боротьба — інша річ. Президент розумів, що зараз треба ставити свою людину. А як буде у 2015-му — вирішуватиметься у наступному році. Безумовно, й вибори у проблемних округах потребують того, аби комісією керував свій. Перебування на цій посаді нейтральної людини для влади є неприйнятним", - зазначив Фесенко.

"Владі Володимир Шаповал заважав. Він створював певний баланс інтересів між опозицією та владою. Працював з часів Кучми, був на різних посадах, зокрема і в Адміністрації президента Ющенка. Але нинішнє голосування за голову ЦВК засвідчило: там більшість зараз на боці влади. Це показово. Така підконтрольність Центрвиборчкому створює великі підозри для опозиції. Можна прогнозувати і побоювання частини суспільства. Бо, з одного боку, це може знижувати рівень довіри до комісії. З іншого — посилювати конфліктність навколо майбутніх рішень. Хоча кажуть, що Охендовський — людина врівноважена, тому не схильна до різних крайнощів. Тому "чечетовщиною" він займатися не буде. Суто професійно буде давати оцінки та роз'яснення", - пояснив політолог.

Він вважає, що головна проблема попереду, бо через рік почнеться серйозна криза навколо процедури формування ЦВК.

Експерт зауважив, що для самого Охендовського це призначення є кар'єрним злетом. "Для тих, хто був на міністерських посадах, це не так принципово. Але для тих, хто працював в системі ЦВК, інколи це найвища точка в кар'єрі. У нас не так багато було керівників комісії. Як правило, вони працювали достатньо довго", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Охендовський не займатиметься "чечетовщиною" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути