пʼятниця, 14 червня 2013 14:30

Фюле не сумнівається, що у Вільнюсі ЄС підпише Угоду про асоціацію з Україною

Фюле не сумнівається, що у Вільнюсі ЄС підпише Угоду про асоціацію з Україною
Європейський комісар при цьому нагадав також і про певні умови для підписання Угоди. Фото: eastbook.eu

Європейський комісар із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле не сумнівається у тому, що Вільнюський саміт Східного партнерства стане місцем підписання Угоди про асоціацію з Україною та парафування Угод з іншими партнерами, у тому числі, Молдовою.

Таку впевненість Фюле висловив у п'ятницю у Брюсселі після закінчення переговорів із прем'єр-міністром Молдови Юрієм Ленке, відповідаючи на запитання про можливий розвиток подій у разі, якщо Східне партнерство як політика буде провалено в ситуації, коли Угода про асоціацію з Україною не буде підписано.

"Східне партнерство не провалиться, і ми віддані з прем'єр-міністром Ленке, з іншими членами Східного партнерства тому, щоб досягти результату щодо очікувань, використовуючи Вільнюський саміт як місце, щоб, у першому випадку, підписати, а в іншому випадку - парафувати ці дуже важливі угоди з нашими партнерами", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС натякнув опозиції не затягувати з блокуванням ВР через євроінтеграційні закони

Європейський комісар нагадав, що для української сторони існують певні умови, які повинні бути виконані для того, щоб підписання відбулося.

У зв'язку з цим Фюле заявив, що у нього "немає жодних причин" сумніватися в тому, що робота буде продовжена.

Крім того, єврокомісар відзначив, що майбутнє засідання Ради зі співробітництва, яке пройде у червні в Люксембурзі "буде ще однією можливістю подивитися, де ми, що ще залишається зробити, щоб був досягнутий відчутний прогрес у цих трьох великих сферах, які були визначені грудневими висновками Ради ЄС".

Зараз ви читаєте новину «Фюле не сумнівається, що у Вільнюсі ЄС підпише Угоду про асоціацію з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути