середа, 05 червня 2013 15:18

Очолить Центрвиборчком Охендовський, а Копиленко буде рядовим членом ЦВК - експерт

Очолить Центрвиборчком Охендовський, а Копиленко буде рядовим членом ЦВК - експерт
Охендовський підписував протокол, яким Януковича було визнано президентом у другому турі виборів 2004 року. Фото: gazeta.dt.ua

Головою ЦВК найімовірніше стане чинний член комісії Михайло Охендовський. Він зарекомендував себе перед владою як слухняний бюрократ. Натомість Олександр Копиленко стане ще одним членом ЦВК, яка підконтрольна Банковій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Голову ЦВК Володимира Шаповала замінюють не тому, що він досяг пенсійного віку. Він міг би продовжити свої повноваження до двох років, як це зробив прем'єр Микола Азаров (у грудні йому виповнилося 65 років). Але Шаповал владі уже не потрібен", - каже політолог.

На його думку, призначення Копиленка означає лише появу нового, керованого члена Центрвиборчкому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Копиленко не є людиною президента, тому головою ЦВК не стане - Гавриш

"Він - однозначно людина Януковича. Його ніхто не знає, як і інших креатур так званої "сім'ї". Це - тіньові менеджери. Їхня основна заслуга полягає у тому, що вони перетнулися у роботі з кимось із членів "сім'ї". Найчастіше -  із першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим або його мамою. Копиленко  стане черговим кнопкодавом, але у ЦВК", - розказує політолог.

Він вважає, що нового голову ЦВК обиратимуть з кандидатур Охендовського та Тетяни Лукаш - сестри міністра Кабміну.

"Більше шансів має Охендовський. Він перевірений, здатен забезпечити бездоганні результати владі на виборах. Працював у комісії спочатку на посадах референтів, консультантів з 2000-х років. Він підписував протокол, яким Януковича було визнано президентом за результатами виборів другого туру у 2004 році. Охендовський родом із бідної сім'ї з Придністров'я. Я жив з ним в одному гуртожитку. Він нічим не запам'ятався: ходив і займався навчанням. Таким і залишився. Голосних заяв не робить, тихенько сидить і виконує технічну роботу. Такий бюрократ і потрібен владі", - каже він.

Зараз ви читаєте новину «Очолить Центрвиборчком Охендовський, а Копиленко буде рядовим членом ЦВК - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути