пʼятниця, 30 листопада 2018 10:55

ТОП-посадовці прокаталися першим рейсом експресу до "Борисполя"
13

Фото: facebook.com/Marina Tomko

Зі столичного залізничного вокзалу запустили перший рейс експресу до аеропорту "Бориспіль".

На ньому поїхали президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Сьогодні запускаємо залізничний експрес із центру Києва до аеропорту "Бориспіль". Проект реалізували дуже швидко. Від затвердження урядом до запуску першого потяга минуло лише 9 місяців", - написав Гройсман у своєму Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розклад експресу до Борисполя

У лютому 2018-го Кабмін підтримав розроблений Укрзалізницею проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення "Бориспіль". Згідно з проектом будівництва, лінія пройде від вокзалу "Київ-Пасажирський" через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Час у дорозі - 35 хв. Планували вкластися у 600-800 млн грн. Запуск швидкісного сполучення не тільки істотно спростить дорогу до аеропорту з міста і до міста з аеропорту, але також розвантажить ключові міські магістралі.

Востаннє з'єднати аеропорт "Бориспіль" із Києвом намагалися 2011-го. Україна у 2011-2012-х досягла угоди з Ексімбанком Китаю про фінансування низки проектів. Згідно з умовами одного з них, для реалізації проекту "Повітряний експрес" Ексімбанк Китаю повинен був надати Україні кредит у розмірі $372 млн. У вересні 2014-го керівництво Мінінфраструктури заявило, що під приводом реалізації проекту "Повітряний експрес", яким курував на той момент голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, зникли $50 млн кредиту. Після у міністерстві проект у первісному вигляді назвали "безперспективним" і почали переговори про його переформатування.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-посадовці прокаталися першим рейсом експресу до "Борисполя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути