вівторок, 16 жовтня 2012 11:40

Томенко сподівається, що "Удар" підпише угоду про створення коаліції

Томенко сподівається, що "Удар" підпише угоду про створення коаліції
Микола Томенко. Фото: uainfo.censor.net.ua

Віце-спікер Микола Томенко сподівається, що партія "Удар" підпише угоду про створення демократичної коаліції в наступному парламенті.

Про це він сказав на брифінгу в ВР.

За словами депутата, Об'єднана опозиція "Батьківщина", "Свобода" та "Удар", хочуть змінити нинішню владу, але 8 позицій угоди розрізняють наміри цих 3 політичних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки підтримка Тимошенко дасть змогу Яценюку чи Кличку виграти президентські вибори - політолог

"Батьківшина" і "Свобода" виступають за те, аби при створенні демократичної більшості усувати від влади політичний режим Януковича. А судячи з того, що я чую, в "Ударі" є табу на прізвище Янукович. Поки, у них жодна людина не сказала, що вона за імпічмент Януковича. Вони вважають, що їм треба створити новий, чесний і професійний уряд при Януковичу. Тут у нас серйозна розбіжність, оскільки "Батьківщина" не збирається працювати ні в одному уряді при Януковичу. Ми збираємося зробити все, аби цей політичний режим пішов у відставку", - заявив Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кличко відпадає одразу. Нарешті його позбудемося"

За його словами, саме через таку розбіжність "Батьківщині" та Удару не вдалося знайти спільну мову в деяких мажоритарних округах. "Як ми можемо знімати з округу наприклад в Києві, чи в Черкаській області своїх кандидатів, коли від Удару є люди, які пошепки бояться назвати прізвище Янукович, а при прізвищі губернатора вони встають і стають по стійці Смирно", - зауважив політик.

Він запевнив, що для "Батьківщини" при створенні наступної парламентської більшості важливіші принципи, аніж пів відсотка різниці рейтингу кандидата.

Зараз ви читаєте новину «Томенко сподівається, що "Удар" підпише угоду про створення коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути