понеділок, 24 січня 2011 08:25

Томенко розкрив алкогольну політику Азарова

Томенко розкрив алкогольну політику Азарова

Доки уряд буде захищати пряму агресивну рекламу пива та горілки на телебаченні, доти буде важко в повному обсязі реалізувати законодавчу норму про заборону продажу та вживання пива і слабоалкогольних напоїв у громадських місцях.

Так прокоментував дії Закону щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв його автор, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

Як повідомила прес-служба Томенка, політик зазначив, що є статистика, яка говорить про певні позитивні тенденції з виконання цього Закону. Зокрема, за його словами, останнім часом не спостерігається тотального засилля у вечірній час на дитячих та спортивних майданчиках, центральних площах міст "пивних та горілчаних зібрань", як це було ще рік тому.

Однак найбільшою проблемою з виконанням Закону нардеп вважає не низьку активність міліції, яка здійснює адміністративні та профілактичні заходи.

"Найважливіше це громадська думка та зупинення рекламної вакханалії, яка триває на телебаченні", - наголосив віце-спікер.

Він додав, що ефективне виконання Закону щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв стане можливим, коли, зокрема, буде заборонена телевізійна реклама пива.

Микола Томенко висловив сподівання, що найближчим часом буде змінено позицію уряду і більшості парламенту, який, на його думку, виступає "лобістом алкогольних та пивних магнатів, що рекламують свою продукцію і яких не цікавить здоров?я молодих людей".

Нагадаємо, у грудні минулого року Верховна Рада направила на доопрацювання законопроект про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо реклами алкогольних напоїв та пива). У документі пропонується заборонити пряму рекламу на радіо і телебаченні алкогольних напоїв та пива до 24-ї години, а також забороняється спонсорування теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів та послуг, під якими випускаються тютюнові вироби та алкогольні напої.

21 січня 2010 року Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв. Закон заборонив продаж пива алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров?я тощо.

Зараз ви читаєте новину «Томенко розкрив алкогольну політику Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути