Ексклюзиви
неділя, 23 січня 2011 15:33

Депутати мають працювати на громадських засадах без зарплати - Томенко

Депутати мають працювати на громадських засадах без зарплати - Томенко

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що за нинішніх умов було би доречно, аби народні депутати працювали на громадських засадах без отримання зарплати.

Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"Депутати зараз мають набагато менше навантаження, значить вони мають бути не державними службовцями, а громадськими діячами, які не отримують заробітну плату за свою роботу, а як депутати місцевих рад просто приходять і голосують", - сказав політик.

При цьому він зазначив, що останнім часом у парламенті розгляд більшості запитань проходить за скороченою процедурою, і за вказівкою однієї людини більшість в парламенті одноголосно голосує навіть без обговорення.

"Проходить "парламент за скороченою процедурою", і я не бачу роботи депутатів", - сказав Томенко.

Віце-спікер також зазначив, що кілька депутатів взагалі не відвідують засідання парламенту, але зарплату при цьому отримують.

Разом з тим, Томенко не підтримує ідею про скорочення депутатського корпусу до 300 осіб з нинішніх 450.

Він також позитивно оцінює те, що нинішній склад парламенту не до кінця перетворився на орган, який виконує виключно декоративну функцію.

"Фактично сьогодні склалася така інституційна диспозиція, при якій ієрархія влади виникає таким чином: Президент, Адміністрація Президента, Прем'єр-міністр, Кабінет міністрів - і тоді парламент аж на п'ятому місці. До цього парламент все-таки конкурував за друге-третє місце", - сказав Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Депутати мають працювати на громадських засадах без зарплати - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути