понеділок, 17 січня 2011 09:03

На охорону Черновецького і Попова витратять 5,3 млн. гривень

На охорону Черновецького і Попова витратять 5,3 млн. гривень

Безпека київських чиновників і депутатів дорожчає. У 2011 році, порівняно з минулим, охорона будівлі КМДА на Хрещатику, 36, подорожчала на 800 тис. грн. і склала 5 млн 300 тис. грн., що становить приблизно 1,7 грн. з кожного мешканця столиці. Тендер, як повідомляє портал держзакупівель, вже проведено

Чергувати в мерії будуть відразу дві фірми - "Атлант", якій заплатять 5 млн грн., та "Вектор" - 300 тис. грн. Разом кожен місяць охоронні фірми будуть отримувати майже по 442 тис. грн.

У мерії кажуть, що послуги охоронних фірм подорожчали, тому доводиться платити більше. В охоронних структурах підтверджують, що плата за послуги охоронців виросла на 5-10%, оскільки зростають мінімальна зарплата, ціни на техніку.

Приватні фірми в мерії стежать зараз за входом, паркуванням, відповідають за пожежну безпеку та відеоспостереження. Також вони стоять на варті біля входу в кулуари і сесійний зал і охороняють вхід на 9-й поверх, де знаходиться кабінет Леоніда Черновецького. За одну зміну в мерії працюють відразу 20 охоронців. Але в дні засідань Київради до роботи залучають додатково 5-6 бодігардів. Їх середня зарплата - 3-3,5 тис. грн.

Варто відзначити, що у перших осіб міста - своя охорона. Наприклад, голову КМДА Олександра Попова "опікають" два бійця з Управління держохорони. Охорону до нього приставили восени, коли готувався указ про призначення.

У заступників мера бодігардів, на відміну від їх попередників, немає. Наприклад, на Ірену Кільчицьку донині працюють кілька охоронців, але, ще будучи в мерії, вона платила їм зі своєї кишені. У секретаря Київради Олеся Довгого приблизно 5 охоронців - троє ходять з ним у мерії, а двоє супроводжують вдома. Стільки ж бодігардів було в Басса, але зараз, за наявними відомостями, він відмовився від охорони і навіть сам вирішив водити машину.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «На охорону Черновецького і Попова витратять 5,3 млн. гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути