середа, 12 січня 2011 10:32

Попова просять ввести мораторій на знесення історичних будівель

Попова просять ввести мораторій на знесення історичних будівель

Депутат від фракції БЮТ у Київраді Олександр Бригинець звернувся до голови КМДА Олександра Попова з планом дій щодо вирішення долі історичних будівель.

Про це повідомляє прес-служба Блоку.

"Ситуація вимагає термінового вирішення, адже знесення історичних будівель носить сталий характер. У запропонованому мною плані лише три пункти, які допоможуть урегулювати ситуацію і гарантуватимуть киянам, що жоден будинок без достатніх підстав не буде знесено. Найголовніший пункт - це своєрідний мораторій на знесення", - сказав Бригинець.

Він додав, що попросив Попова дати доручення відповідним службам не надавати погоджень, які можуть призвести до знищення будівель в історичній частині міста, доки не буде створено і оприлюднено "Реєстр пам'яток Києва".

Водночас фракція Блоку Кличка має намір до березня ініціювати проведення громадських слухань з питань охорони культурних пам'яток.

Також депутати планують прийняти низку рішень, що унеможливлять подальше нищення історичної спадщини міста, повідомляє прес-служба Блоку.

"Не секрет, що "доба Черновецького" ознаменувалася для Києва втратою низки історичних пам'яток. Ми втратили телеграф Київської фортеці, будинки на набережній, млин Бродського. Нові столичні очільники обіцяють навести лад у Києві, та насправді продовжують справу попередників", - сказав лідер фракції Віталій Кличко.

За його словами, влада сьогодні має визначитись, яким шляхом вона йде - або працює для киян, або відпрацьовує нові схеми набивання кишень.

Кличко переконаний, що у Києві вже давно повинен був застосовуватися принцип "зонінгу" - поділу території столиці на архітектурно-планувальні зони, де буде чітко визначена гранична поверховість та цільове призначення об'єктів.

Крім того, Київрада має встановити порядок надання дозволів на проведення будь-яких робіт на об'єктах культурної спадщини.

Як відомо, знесення будинку на вул. Сагайдачного, 1б спричинило проведення акції протесту киян, які проти руйнування історичного Києва.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Попова просять ввести мораторій на знесення історичних будівель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути