Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 11:39

Утримання чиновників обходиться кожному киянину у 200 гривень на рік

Утримання чиновників обходиться кожному киянину у 200 гривень на рік

Утримувати київських чиновників і депутатів – не дешеве задоволення. У 2011 році на них заплановано виділити із міськбюджету 560 600 000 грн

А це означає, що кожен зареєстрований у Києві житель повинен викласти зі своєї кишені понад 210 грн на рік, щоб прогодувати армію міських і районних чиновників та забезпечити їм належні умови праці.

А армія ця не така вже й мала. Незважаючи на довгі розмови про необхідність скоротити чиновницький апарат на 350 чоловік, далі слів справа поки не йде. Кабмін ще не прийняв нових нормативів, і у столиці, як і раніше, налічується 5670 чиновників міських і районних адміністрацій. І це не рахуючи 120 депутатів і майже 250 одиниць "обслуговуючого персоналу" Київради, тобто співробітників секретаріату, пише "Газета по-киевски".

Рахувати чужі гроші непристойно. Але гроші чиновників – виняток. З тієї простої причини, що зарплату їм платимо ми, платники податків. А рахувати свої гроші можна і навіть потрібно.

На зарплату міським та районним чиновникам, тобто співробітникам КМДА та РДА, передбачено витратити протягом року 326 060 300 грн. Значить, щоб прогодувати одного чиновника, на рік потрібно 57 506 грн 22 коп. Але ж потрібно ще купити йому стіл і стілець, якщо старі зносилися, придбати папір і ручки, щоб писав свої резолюції, оплатити відрядження і відремонтувати ліфт, у якому його доставлятимуть до робочого місця. А це ще приблизно 35 тис. на рік на кожний чиновницький ніс.

Але це – у середньому. Якщо ж говорити про керівників, то усереднений співробітник секретаріату КМДА, включаючи заступників голови КМДА та їхніх секретарок, обходиться місту майже у 100 тис. грн на рік, із яких 70 тис. – його зарплата.

Нагадаємо, що раніше голова Київміськадміністрації Олександр Попов ініціював скорочення штату Київміськадміністрації на 115 осіб, штату співробітників в райадміністраціях - на близько 240 чоловік. Він зазначав, що скорочення працівників бюджетної сфери дозволить щорічно економити 80-100 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Утримання чиновників обходиться кожному киянину у 200 гривень на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути