Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 16:55

Томенко розповів, чим схожі Ющенко та Янукович

Томенко розповів, чим схожі Ющенко та Янукович

Президент і уряд почали застосовувати принцип більш скороченої процедури розгляду законопроектів.

Про це на брифінгу у парламенті сказав віце-спікер Микола Томенко.

"Певні законопроекти, якщо вони носять конфліктний характер, а їх треба невідкладно внести, вносили через народних депутатів. Таким чином, велика кількість президентських та урядових ініціатив були так проведені. Це внесло диспропорцію", - зауважив він.

За словами віце-спікера, під кінець 6 сесії команда президента почала застосовувати принцип вето до своїх законопроектів.

"Протягом всієї сесії президент повернув Верховній Раді 12 законопроектів із своїми пропозиціями. Серед них всього 2 було Кабміну Азарова, 2 – Партії регіонів. В останні дні було повернуто із вето 8 законопроектів. Ми їх не встигли розглянути. Із них 3 подані урядом, 2 - Партією регіонів, 1 – комуністами, які є в коаліції. Такий підхід свідчить про те, що команда президента намагається показати, що президент, незалежно від того, хто є суб'єктом подання, знаходиться над процесом. Тому може дозволити собі заветувати будь-який законопроект для того, щоб поставити на місце навіть свої політичні сили", - пояснив Томенко.

"Бютівець" зазначив, що на наступній сесії президенту буде важливо максимально віддалитися від уряду та Партії регіонів.

Депутату важко спрогнозувати, чи призведе це до формування нового уряду.

"Президент постійно намагається підкреслити, що не все, що пропонує уряд і депутати Партії регіонів, підтримується ним. А деякі речі категорично не підтримуються. Зазвичай так робив Ющенко по відношенню до уряду Тимошенко. Тепер такий метод бачимо і в команді президента. Тобто він не надсилає пропозицій, а просто ветує, як ідею чи ідеологію", - наголосив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Томенко розповів, чим схожі Ющенко та Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути