вівторок, 18 січня 2011 15:44

Томенко натякнув, що опозиція не виживе без об'єднання

Томенко натякнув, що опозиція не виживе без об'єднання

Віце-спікер парламенту Микола Томенко виступає за будь-яке об'єднання в опозиційному таборі.

Так на брифінгу у Раді він прокоментував інформацію про можливе об'єднання чотирьох опозиційних партій в одну.

"Якщо так відбудеться, то я вважатиму це позитивним кроком. Інша справа, що судячи з тих заяв, які я чую не всі політичні сили, які там заявлені, погодилися на об'єднання", - пояснив депутат.

Він вважає, що наступні парламентські вибори будуть за змішаною системою, тому опозиція має об'єднатися навколо боротьби за 225 мандатів в мажоритарних округах

"БЮТівець" наголосив, що системний аналіз минулих виборів засвідчив, що у багатьох регіонах в партійному спектрі кампанія була більш-менш пристойна.

"А от у мажоритарних округах в багатьох регіонах вона була провальною. Однією з причин було те, що від влади був один кандидат, а від опозиції від 50 до 100. Представнику влади було, таким чином легко стати депутатом", - розповів Томенко.

"Якщо не буде єдиного списку від опозиційних сил в 225 кандидатів, ми повинні готуватися до ще гіршої опозиційної діяльності у наступному скликанні. Я маю на увазі представлення меншої кількості опозиційних депутатів в парламенті. Що стосується партійної частини, то чим менше учасників виборчої кампанії, тим краще. Тобто, якщо комусь вдасться в своєму сегменті зменшити кількість суб'єктів виборчого процесу, то я до цього ставитимуся позитивно. Якщо, наприклад, Яценюку вдасться навколо себе змобілізувати ще 10 партій, то це нормально, але ми всі розуміємо, що суб'єктом виборчого процесу є партія, а не блок", - додав віце-спікер.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Фронт змін", Європейська партія України, партії "Громадянська позиція" та "Собор" заявили про намір об'єднатися в єдину опозиційну політичну силу. В той же час, представники партій підтверджуючи інформацію про об'єднання, зазначають що про конкретні результати говорити передчасно.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Томенко натякнув, що опозиція не виживе без об'єднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути