Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 23:01

Томенко пожартував, що влада може заборонити Шевченка

Томенко пожартував, що влада може заборонити Шевченка

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко переконаний, що рішення суду щодо позбавлення ліцензії буде не на користь 5 каналу.

Про це він заявив в ефірі цього каналу.

"І резолюції ПАРЄ та ОБСЄ свідчать про утиски свободи слова в Україні. Я схиляюсь до того, що судова система підпорядкована владі. Тому мені не віриться, що судді виступлять проти влади і голови СБУ. Фактично ми повертаємось у часи, де медіа чітко розділились на ті, які говорять про реальний стан речей і ті, що говорять про віртуальну реальність. Я вам скажку, що по багатьох каналах новини досить об'єктивні. Але я подивився Інтер і захотів жити у такій країні. Ми там доганяємо Америку, і всі страшно радіють від того, що ми рухаємось вперед", - зазначив нардеп.

Томенко порадив працівникам каналу тримати свою позицію, бо об'єктивність забезпечить популярність та прихильність глядачів.

Віце-спікер вважає, що процес проти каналу свідчить про корупційність на медіа ринку країни.

"Холдинг, який судиться з вами, у нього входить до 10 каналів. При цьому президент і голова СБУ декларують якісь антикорупційні речі за кордоном. Тому допити представників опозиції викликають сміх, коли шукають якихось кілька мільйонів чи якесь підвищення пенсії. В інтернеті ходить жарт, що до 150-річчя перепоховання Шевченка його можуть заборонити, бо там є "кохайтесь, чорноброві, та не з москалями", що може не подобатись владі. Але у кожному жарті є доля правди", - додав Томенко.

Раніше редакційна рада "5 каналу" звинуватила голову СБУ і власника медіа-холдингу U.A. Inter Media Group Валерія Хорошковського у намаганні "знищити" канал шляхом скасування судом рішення конкурсу на виділення частот від 27 січня з утратою ліцензій.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Томенко пожартував, що влада може заборонити Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути