Ексклюзиви
вівторок, 08 червня 2010 08:39

"5 канал" поскаржився Януковичу на Хорошковського

"5 канал" поскаржився Януковичу на Хорошковського
Глава СБУ Валерій Хорошковський намагається "знищити 5 канал".

Про це йдеться у відкритому листі редакційної ради телеканалу до президента Віктора Януковича.

"На вимогу зборів півтисячного колективу "5 каналу" ми, представники редакційної ради, змушені звернутися до вас з відкритим листом, як до гаранта Конституції, через занепокоєння можливістю знищення каналу", - йдеться у документі.

"У зв'язку із безпрецедентною ситуацією, яка склалася довкола судового процесу, учасником  якого  вимушено опинився  наш канал, ми потребуємо вашого особистого захисту. У цій ситуації просимо вас про зустріч з журналістами "5 каналу" для озвучення нашої позиції, - зазначається у листі.

Журналісти у своєму листі наголосили: "За вашою спиною відбуваються спроби чинного голови СБУ, члена Вищої ради юстиції та відомого бізнесмена Валерія Хорошковського, якого пов"язують з телеканалами групи "Інтер", знищити "5 канал".

У документі пояснюється, що телеканал намагаються знищити "через можливе скасування судом рішення конкурсу на виділення частот Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня 2010, з подальшою втратою ліцензій".

"Внаслідок переслідування власних інтересів державним чиновником  500 працівників "5 каналу" опиняться під загрозою втрати роботи, а Україна в черговий раз підтвердить статус країни, в якій згортаються свободи", - наголосили журналісти.

"На нашу думку зараз тільки ви можете допомогти пану Хорошковському розмежувати власні бізнесові інтереси та інтереси державницькі", - йдеться у листі.

Редакційна рада телеканалу наголосила: "Ми не хочемо, щоб наші дії були розцінені, як тиск на правосуддя, тому іншого шляху, як звернутися до вас з відкритим листом просто не бачимо".

Журналісти 5-го каналу підкреслили, що "насамперед дотримувалися об"єктивності, прозорості та неупередженості".

"Можливо вам,  декларуючи стандарти європейської демократії,  вдасться роз'яснити  певним державним  чиновникам як  на практиці  дотримуватися стандартів свободи слова та рівності можливостей", - йдеться у листі до Януковича.

Документ, зокрема, підписали Іван Адамчук, Павло Кужеєв, Володимир Мжельський, Роман Чайка, Святослав Цеголко, Ольга Сніцарчук.

Цей лист також був зачитаний у прямому ефірі програми "Час" на 5 каналі.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «"5 канал" поскаржився Януковичу на Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути