Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 10:22

Тимошенко завтра відправлять у відставку - чутки в Раді

Тимошенко завтра відправлять у відставку - чутки в Раді
У вівторок парламент може відновити свою роботу. Одним з перших питань відроджений парламент може поставити... відставку Кабміну пише "Сегодня".

Чутки про це почали наполегливо ходити серед нардепів на вихідних.

"Так, я чув, що вже в понеділок питання про недовіру уряду (що означає його відставку) може бути поставлене на порядок денний в найближчий день. І що в.о. прем"єра після відставки уряду нібито хочуть призначити Юрія Єханурова. Теоретично голосів може вистачити, якщо за відставку проголосує ПР, блок Литвина, КПУ і частина НУНС, орієнтована на Балогу", - сказав один з нардепів-"регіоналів".

Нардеп не захотів говорити, хто саме збирається ініціювати відставку Тимошенко, пише видання.

Інформацію підтверджує і комуніст Олександр Голуб. Підставою, за словами Голуба, може стати криза у відносинах з Росією. Хто готує "імпічмент" нардеп не говорить.

А ось один з його колег за фракцією на правах анонімності признався, що на комуністів з цими пропозиціями виходили "регіонали", зокрема, нардеп Олександр Єфремов. Єфремов же цю інформацію заперечує. "Я нічого не знаю, - говорить він. - Але відставка, загалом, можлива за ситуації, коли Росія погрожує скоротити поставки газу, а прем"єр ховається від Президента. Якщо за постанову проголосує більшість, це означатиме, що коаліція не діє і потрібна нова. Відповідно, або переформатування цієї, або перевибори".

Втім, керівництво ПР (принаймні, його частина) таку думку не розділяє. "Я в суботу почув про те, що хтось готує постанову про недовіру уряду, але партія нічого ще не вирішувала, - сказав один з лідерів "Регіонів". - Більш того, я спеціально зв"язувався з людьми з Банкової - там теж говорять, що нічого такого не готують. Не виключаю, що це провокація самого БЮТ, в яку намагаються втягнути деяких "регіоналів".

Зараз Тимошенко вигідно, щоб хтось спробував її зняти і щоб вона могла сказати країні - ось, мовляв, проти мене олігархи озброїлися. Тим більше якщо навіть і вистачить голосів для недовіри, в чому я сумніваюся, то нинішній уряд стає в.о. А для нової коаліції голосів не вистачить - в НУНС більшість проти. Отже тоді на нові вибори йти, які нам не зовсім вигідні? Піднімати питання про відставку поки що рано. Потрібно щоб народ сам побачив, до чого веде політика Тимошенко. І коли ціни злетять, а гроші для виплат вкладникам Ощадбанка закінчаться, тоді і відправляти у відставку".

"Бютівець" Андрій Кожемякін запевняє, що про постанову щодо недовіри уряду нічого не чув.

Вадим Карасьов, політолог, близький до Секретаріату президента, говорить, що на Банковій відставку Тимошенко в найближчий день не готують. "Та і висловлення недовіри уряду нічого не дасть. Новий уряд можливий тільки з переформатуванням коаліції, а згідних на це депутатів в НУНС поки що менше половини", - говорить політолог.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко завтра відправлять у відставку - чутки в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути