вівторок, 19 березня 2013 17:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко затягує слідство у справі Щербаня - прокурор

Тимошенко затягує слідство у справі Щербаня - прокурор
Юлія Тимошенко Фото: fakty.ictv.ua

Юлія Тимошенко затягує слідство у справі щодо вбивства Євгена Щербаня.

Про це у коментарі УНН повідомив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Андрій Курись.

"Ще 7 березня після завершення допиту свідка Кужель слідчий вручив адвокатам підозрюваної Тимошенко копію клопотання про подовження строків слідства у справі щодо організації вбивства народного депутата Є.Щербаня та розкрадання 405, 5 млн дол. (ці два епізоди об'єднані в одне провадження, - ред.). 15 березня прокурором була винесена постанова про продовження строків", - сказав він.

За його словами, фактично основною причиною подовження строків розслідування цієї справи є позиція самої підозрюваної. "Розумієте, Тимошенко до цього часу так і не надала своїх свідчень у справі. Незважаючи на наші спроби, цього так і не відбулося. Це її право, а не обов'язок, від якого вона начебто і не відмовляється, однак постійно знаходить причини, щоб уникнути спілкування зі слідством. Це одна з основних причин, чому справу ще не передано до суду", - поясни він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрич звинуватив опозицію, що вони "здали" Власенка, як склотару

Він також додав, що слідчі, зі свого боку, готові до проведення допиту підозрюваної у будь-який зручний для неї час. "Слідство готове зачекати ще деякий час з метою забезпечення дотримання усіх її прав", - сказав Курись.

Нагадаємо, за словами представника держобвинувачення Олега Пушкара, екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко фактично затягує проведення слідчих дій стосовно допиту свідка у справі про вбивство Євгена Щербаня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко і його оточення вважає нижче своєї гідності займатися буденною кропіткою роботою

За словами прокурора, з 18 січня цього року, як Тимошенко було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, підсудна заявляла, що тяжко хворіє і перебуває на стаціонарному лікуванні. У зв'язку з цим, підкреслив він, аби екс-прем'єра зайвий раз не турбувати, було ухвалено рішення про застосування відео-конференції під час слідчих дій.

В свою чергу заступник начальника управління процесуального керівництва досудового розслідування головного управління ГПУ Лілія Фролова заявила, що екс-прем'єрка Юлія Тимошенко грає у гру "хочу - не хочу" у питанні участі у судових засіданнях у справі про вбивство Євгена Щербаня. Фролова наголосила, що Тимошенко має право бути присутньою на допитах свідків у справі Щербаня і держобвинувачення сподівається, що вона скористається цим правом.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко затягує слідство у справі Щербаня - прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути