пʼятниця, 18 лютого 2011 11:20

Тимошенко з Луценком нікуди не втечуть - Гриценко

Тимошенко з Луценком нікуди не втечуть - Гриценко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко нікуди не втечуть, і жодної небезпеки для людей на вулицях вони не становлять.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

Політик нагадав, що поставив свій підпис під зверненням до прокуратури, щоб змінили запобіжні заходи стосовно Тимошенко, Луценко і багатьох інших затриманих екс-чиновників.

"Нехай Тимошенко їздить спокійно по країні. Вона нікуди не втече. І Тимошенко, і Луценко, і Іващенко, і Макаренко - це не ті люди, які створюють небезпеку на вулицях. Вони в нікого не стріляють і не крадуть. Вони нормальні люди. Так само, як і Поживанов. Для чого таких людей саджати за грати?" - вважає Гриценко.

Він упевнений, що, якщо взяти підписку про невиїзд у Луценка, то екс-міністр нікуди не втече.

"Інакше - це його політична смерть. Його знайдуть і притягнуть за шкірку. Він це розуміє, тому чесно буде відстоювати у суді свою справу, свою гідність і честь", - сказав нардеп.

Політик зазначив, що до Луценка застосовується абсолютна вибірковий і необґрунтований запобіжний захід - "тримати місяцями людину за ґратами і продовжувати їй термін в принизливих умовах".

"Зрозуміло, що хтось щось міг порушити. Але коли закон застосовується однаково до всіх, тоді до нього буде довіра", - підкреслив парламентарій.

Він нагадав, що зараз на свободі спокійно гуляє мер Києва Леонід Черновецький.

"ВР проголосувала і засвідчила документально дуже серйозні порушення і зловживання під його керівництвом і передала матеріали в прокуратуру. Чому прокуратура його не заарештовує? Чому це саме не робиться стосовно Стельмаха, Бойка і багатьох інших? Просто Янукович по своїх бити не хоче, він їх оберігає. А Черновецький домовився, що він відійде, Попов - "смотрящій" - буде керувати. Я знаю Попова, нормальна людина. Але його ніхто не обирав. Кияни його не обирали, щоб передати усі важелі правління містом йому. Тепер кияни можуть обирати до посиніння. Обраний мер може тільки вести засідання Київради і вести зустрічі із громадянами, а керувати містом буде призначена президентом людина, навіть без згоди прем'єра", - уточнив Гриценко.

"Відповідати треба відразу, як ти вчинив злочин. Незалежно від того, чи ти чиновник, чи ні, чи член Партії регіонів, чи "Громадянської позиції". З "регіоналів" заарештували лише мого однофамільця за порушення ще 2004 року, коли Янукович був, до речі, прем'єром. Землю кримську, мабуть, не поділили. А з чинного уряду - нікого не затримали", - резюмував депутат.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко з Луценком нікуди не втечуть - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути