вівторок, 15 лютого 2011 15:38

Януковича роздратувало те, що Тимошенко невиїзна

Януковича роздратувало те, що Тимошенко невиїзна

Президента України Віктора Януковича "дратує", що лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко не дозволяють відвідати Брюссель.

"Ця запобіжний захід дратує і мене. Я висловив свою точку зору генпрокурору", - заявив він на брифінгу у вівторок у Харкові.

За словами президента, до таких питань потрібно ставитися дуже уважно, "не робити на цьому зайвої політики".

Він зазначив, що боротьба з корупцією не має відношення до кольору політичної сили, і не повинно створюватися враження, що існує вибірковий підхід.

"На ці питання повинен давати відповіді суд. Поки немає відповідей, людина вільна, і її не можна в чомусь звинувачувати", - заявив глава держави.

При цьому він додав, що ці питання перебувають винятково в компетенції слідчого.

Відносно Тимошенко порушено дві кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу і за закупівлю для потреб сільської медицини автомобілів "Опель Комбо", які, за висновками експертів, не відповідають положенням національного стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах.

Для Тимошенко діє підписка про невиїзд. Виїхати за межі країни вона може лише за наявності відповідного дозволу слідчого, який веде справу.

Раніше європейські політики запрошували Тимошенко до Брюсселя, проте Генеральна прокуратура відмовила їй в цьому. Лідера "Батьківщини" запросили відвідати Брюссель у березні.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Януковича роздратувало те, що Тимошенко невиїзна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути