середа, 06 травня 2009 16:25

Тимошенко отримає догану за халатне ставлення до службових обов"язків

Тимошенко отримає догану за халатне ставлення до службових обов"язків
Прем"єрові Юлії Тимошенко за ненадання звіту про свої квітневі переговори в Москві може грозити догана за халатне ставлення до службових обов"язків.

Про це в середу заявив журналістам уповноважений президента з міжнародних питань і енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Найбільш досконала в Європі українська юридична база передбачає безліч дій у таких випадках (за ненадання в 10-денний термін звіту). Я сподіваюся, і чомусь мені віриться, що до такого не дійде, але самий м"який варіант - мова може йти про халатне ставлення до своїх службових обов"язків", - заявив він.

Соколовський обурений тим, що Тимошенко дотепер не надала главі держави звіт про свої переговори з прем"єром Росії Володимиром Путіним, як це передбачено законодавством.

"Переговори тривали кілька годин, у тому числі в закритому режимі. Про переговори і про окремі домовленості сказано для преси протягом декількох хвилин. Скажіть, будь ласка, можна з контексту виривати щось і давати офіційний коментар? Я вважаю, що не можна", - сказав він.

"Потрібно бути абсолютно коректним... Просто є прагматичний інтерес - одержати звіт, так, як робиться у всіх цивілізованих країнах, проаналізувати рівень досягнення або недосягнення мети візиту", - додав він.

За словами Соколовського, такий звіт необхідний для аналізу виконання директив і визначення подальших дій. При необхідності президент Віктор Ющенко привселюдно прокоментує підсумки візиту Тимошенко в Москву.

Нагадаємо, візит у Москву Тимошенко нанесла 29 квітня.

Він був присвячений здебільшого питанням енергетичної безпеки України й обсягів постачань російського газу в умовах кризи.

За підсумками зустрічі з Путіним глава українського уряду запевнила, що газова конфронтація між Україною і Росією пішла в минуле.

За її словами, Київ готовий йти на компроміси - як у питанні модернізації української ГТС, так і в питанні розрахунків за російське "блакитне паливо". Путін теж готовий зробити крок назустріч Україні.

Усі ці заяви були зроблені на публіці. Що відбувалося за "закритими дверима" під час зустрічі Тимошенко і Путіна у форматі тет-а-тет, точно сказати неможливо. І які питання обговорювалися у вузькому колі, а також які рішення були прийняті, преса не знає, повідомляє Ліга.net.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко отримає догану за халатне ставлення до службових обов"язків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути