Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2009 20:28

Тимошенко запевняє, що від московських угод ніхто не постраждає

Тимошенко запевняє, що від московських угод ніхто не постраждає
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що оплата російського газу для закачування його до підземних сховищ газу (ПСГ) послугами з транзиту не погіршить фінансовий стан ДК "Укртрансгаз".

Про це прем`єр сказала сьогодні на прес-конференції в Києві за підсумками візиту урядової делегації до Москви.

"Газ, який закачується до підземних сховищ влітку, навесні й частково восени, використовується в наступний опалювальний сезон. Кошти, які виручаються в цей період, йтимуть "Укртрансгазу" для покриття вартості транзиту. Це досить збалансована фінансова модель, вона дасть змогу успішно і фінансово забезпечено працювати "Укртрансгазу" на виконання функцій з транзиту", – сказала Тимошенко.

При цьому вона відзначила, "Укртрансгаз" здійснює транзит газу до Європи і є окремим підприємством зі своїм балансом і рахунком.

Вчора, 29 квітня, Україна і Росія домовились, що за закачані в квітні до українських підземних сховищ 800 млн. кубометрів газу буде сплачено Україною послугами з транзиту російського газу до Європи.

"На квітень сьогодні чітко досягнуто домовленостей, що 800 млн. кубометрів російського газу надходить до газових сховищ України, і ми вже за цей обсяг розрахувалися транзитом подальших періодів. Це вже зафіксовано домовленістю", – сказала Тимошенко.

Дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" – "Укртрансгаз" є монополістом з перекачування газу з Росії до країн ЄС, транспортуючи 90% експорту російського газу.

ДК "Укртрансгаз" є оператором газотранспортної системи України. Компанія експлуатує 36,6 тисяч км магістральних газопроводів і газопроводів-відведень, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко запевняє, що від московських угод ніхто не постраждає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути