середа, 25 лютого 2009 12:28

Тимошенко погрожує залишити міністрів без зарплати

Тимошенко погрожує залишити міністрів без зарплати
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко погрожує залишити міністрів без зарплати, якщо співробітники підвідомчих їм підприємств не будуть вчасно одержувати заробітну плату.

Про це вона заявила в ході засідання Кабінету Міністрів.

Під час виступу міністра промислової політики Володимира Новицького Тимошенко поцікавилася, чи перераховані Харківському авіазаводові 40 млн.грн., - ці кошти два місяці тому було вирішено направити на погашення заборгованості по зарплаті.

"Вони перераховані?" - запитала прем"єр. "Ні, постанова тільки оформлена", - відповів Новицький.

"З огляду на, що тут камери, я не хочу використовувати жодного слова, гідного того, що у вас відбувається в Міністерстві фінансів, у Секретаріаті й у вас як у Міністерстві промполітики. Ми два місяці назад прийняли рішення... Я хочу запитати: які кайдани у вас на ногах, що ви 40 млн.грн. наступного дня після ухвалення рішення не можете перерахувати Харківському авіаційному заводові? Я що, 24 години на добу повинна няньчити міністрів?" - обурилася Тимошенко.

Новицький спробував заперечити, що остаточне рішення було ухвалене тільки три тижні тому, на що прем"єр-міністр заявила: ще три тижні тримати людей без зарплати - це посадовий злочин.

"Ви свою заробітну плату одержуєте день у день? Вона у вас хоч раз прострочена?.. Я просто, можливо, наказом спеціальним винесу рішення, щоб міністрів, які так відносяться до своїх повноважень, просто позбавляли зарплати, і вашу заробітну плату направити на Харківський авіаційний завод", - сказала Тимошенко.

З початку лютого Тимошенко посилила відносини з міністрами. Два тижні назад вона пригрозила цілодобово не випускати їх із зали, якщо вони не будуть вчасно готувати і погоджувати документи до засідань уряду.

"Беріть із собою термоски,  борщ, пончики, будемо працювати цілодобово... І якщо  хтось з вас попроситься вийти  з засідання Кабінету Міністрів ,я нікого не випущу", - сказала вона, повідомляє Ліга.net.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко погрожує залишити міністрів без зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути