четвер, 31 липня 2008 14:31

Тимошенко переманила на свій бік колишніх менеджерів Vanco

Кабінет міністрів у тяжбах із компанією Vanco Prickerchenska узяв за основу юридичну стратегію захисту України в Арбітражному суді Стокгольмської торговельної палати, підготовлену в березні юридичними компаніями Astapov Lawyers і Barlow Lyde & Gilbert.

Вона буде використана в ході майбутніх розглядів, розповів міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, повідомляє газета "Комерсант-Україна", у розпорядженні якої опинилася дана юридична стратегія захисту.

У стратегії вказуються два основних напрямки, за якими буде випрацьовуватися захист українських інтересів: порушення чинного законодавства і так звана корупційна складова.

У статті перераховується, на які саме порушення вказують юристи, готуючи аргументи для захисту інтересів України в суді.

У стратегії також оговорюються й слабкі сторони юридичної позиції України.

Щоб переконати Стокгольмський арбітражний суд у своїй правоті, адвокати мають намір довести в суді факт корупції при укладанні договору.

Відзначається, що уряд Віктора Януковича відмовлявся підписувати угоду протягом року. Поки йшли переговори, Vanco International у договорі змінила Vanco Prickerchenska, 75% якої належало двом маловідомим інвестиційним фондам і компанії ДТЕК Рината Ахметова.

Керівний партнер Astapov Lawyers Андрій Астапов розповів, що на судові засідання будуть запрошені колишній віце-президент Vanco International Джон Горман і колишній керівник напрямку видобутку Габор Тарі.

Вони нібито можуть підтвердити порушення законодавства при переукладанні угоди.

Горман у середу підтвердив газеті готовність дати свідчення Арбітражному суду Стокгольмської торговельної палати на користь України, але від більш докладних коментарів відмовився.

У свою чергу, партнер юридичної фірми "Правові партнери" Андрій Доманський вважає, що наведених аргументів може виявитися достатньо для того, щоб переконати суд у необхідності розірвати контракт.

"Того, що про корупцію заговорять колишні менеджери Vanco, буде досить, щоб будь-який західний суд прийняв сторону України", - погоджується юрист компанії "Пєсков і партнери" Геннадій Пєсков.

У Vanco International у середу коментувати стратегію захисту інтересів України відмовилися. Віце-президент компанії Джим Баум порадив звернутися за коментарями в PR-агентство PRP, де газеті відповіли: "Компанія почала арбітражний процес і повністю готова захищати свої інтереси, використовуючи законні засоби".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко переманила на свій бік колишніх менеджерів Vanco». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути