Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2007 19:43

Тимошенко переконувала європейських послів в бездоганності указу президента

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко обговорює з акредитованими в Україні послами держав нинішню політичну ситуацію в країні. Відповідна зустріч Тимошенко й послів почалася у Верховній Раді близько 18:00.

У ході відкритої для преси протокольної частини зустрічі Тимошенко повідомила послам, що підписаний Президентом Віктором Ющенком указ про призначення позачергових виборів Парламенту із правової точки зору бездоганний, а з політичної - це єдиний вихід із ситуації, яка склалася в країні в останні місяці.

Зі слів Тимошенко, підписання такого указу викликала загроза суверенності, конституційному ладу країни, правам і свободам її громадян.

Тимошенко підкреслила, що заяви голови Верховної Ради Олександра Мороза й глави уряду Віктора Януковича про невизнання указу є грубим порушенням Конституції.

- Указ Президента практично дорівнює закону... Не підкорятися цьому закону вони (спікер і прем"єр) не мають ніякого конституційного права, - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ також зазначила, що, оскільки останні події в Раді фактично спотворили волевиявлення виборців, то дострокові вибори життєво необхідні.

2 квітня Ющенко розпустив Раду й призначив позачергові її вибори на 27 травня.

Рада вирішила продовжити роботу, незважаючи на указ Президента про її розпуск.

Кабінет Міністрів визнав прийнятим з порушеннями Конституції указ Ющенка про розпуск Ради.

Ющенко призупинив цю постанову Кабміну й звернувся з поданням до Конституційного Суду із проханням перевірити конституційність цієї постанови, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко переконувала європейських послів в бездоганності указу президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути