понеділок, 03 листопада 2008 16:33

Тимошенко натякнула про монопольну змову українських виробників олії

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко незадоволена тим, що при низьких закупівельних цінах на сировину вартість продукції з олійних культур невиправдано висока.

Про це вона заявила в понеділок, відкриваючи нараду з виробниками продукції олійних культур у Кабінеті міністрів, повідомляє Ліга.net.

За словами прем"єр-міністра, мета наради - вирішити три питання.

"Перше питання - як підтримати все-таки ціни на сировину, що безпосередньо закуповується у виробників сільгосппродукції, щоб не дозволити стихійному ринкові знищувати сьогодні цінову політику. Друге: я хотіла б, щоб ми з вами обговорили, як повинна виглядати політика держави з експорту й імпорту щодо цих складових сільськогосподарського сектору. І хочу, щоб ми також обговорили третє питання: які причини для того, щоб такі абсолютно необґрунтовано високі ціни були на соняшникову олію в наших роздрібних мережах", - сказала Тимошенко.

Як відомо, гарний врожай соняшника як в Україні, так і в інших країнах істотно знизив світову ціну на продукт.

За даними Міністерства аграрної політики, врожай соняшника в поточному році в Україні прогнозується на рівні 5,7 млн. тонн проти 4,1 млн. тонн у 2007 році.

Так, сьогодні вартість 1 тонни насіння соняшника складає близько 1 тис.грн., у той час як у вересні була ціна 1,4 тис.грн.

Українських виробників соняшникової олії вже обвинуватили цього року в монопольній змові.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко натякнула про монопольну змову українських виробників олії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути