Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2012 08:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко може повернутися у політику - посол Європарламенту

Тимошенко може повернутися у політику - посол Європарламенту
Павло Коваль: Тимошенко може повернутися в політику. Фото: credo-ua.org

Посол Європейського парламенту Павло Коваль не виключає можливості того, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко з часом повернеться в українську політику.

Про це він заявив на прес-конференції у Варшаві, пише "Gazeta Wyborcza".

"Мій візит до Юлії Тимошенко розглядається як частина циклу - перший візит комісара (єврокомісара з питань розширення. - ред.) Штефана Фюлле, далі - мій, незабаром до неї допустять і представників Freedom House. У мене склалося враження, що в Україні є трохи більше можливостей, більше готовності для контактів з ув'язненими. Я не знаю, чи є це наслідком змін, стійкими тенденціями, але я б дуже хотів, щоб саме так і було", - сказав президент делегації Європейського парламенту Коваль.

Крім того, депутат Європарламенту відвідав колишнього главу українського МВС Юрія Луценка, засудженого в лютому до чотирьох років позбавлення волі.

За інформацією видання, і Тимошенко, і Луценко підкреслювали в розмовах з польським євродепутатом важливість майбутніх виборів в Україні та просили менше звертати увагу на гуманітарні питання, які також мають значення, але показати політичний аспект ситуації в Україні.

На думку Коваля, кожна людина в Україні вже зрозуміла, що терміни позбавлення волі Тимошенко і людей з її оточення значною мірою впливають на прийняття рішень щодо Угоди про асоціацію Україна та ЄС. Ця угода, як зазначив депутат Європарламенту, була парафована, але ще не підписана.

Коваль також зазначив, що Тимошенко досі сприймається як лідер опозиції, про що свідчать опитування громадської думки.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко може повернутися у політику - посол Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути