вівторок, 16 серпня 2011 17:30

Тігіпко принесе у Партію регіонів "пенсійний" негатив — політтехнолог

Тігіпко принесе у Партію регіонів "пенсійний" негатив — політтехнолог

Причиною злиття "Сильної України" з Партією регіонів є неуспіх партійного бренду, переконаний політичний технолог Тарас Березовець. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Цей проект, по суті, не вдався, - наголошує політтехнолог. - І що ближче до парламентських виборів, тим більше лідери партії переконуються, що вони самотужки не зможуть подолати виборчий бар'єр. Тому зважилися на такий прагматичний крок".

На думку Березовця, це об'єднання посилить Партію регіонів та дасть шанс для її модернізації.

"Це однозначно буде посилення Партії регіонів, бо вони беруть під себе новий бренд. Крім того, до них приєднаються непогані політики — Олександра Кужель, Кость Бондаренко та інші. Але Сергій Тігіпко не зможе претендувати на лідерство в Партії регіонів. Він для "регіоналів" чужий. Максимум зможе стати заступником голови партії. Це злиття дає можливість для модернізації Партії регіонів. Про ребрендінг тут не йдеться, але оновлення можливе", - наголосив Березовець.

Разом з тим, від такого об'єднання для "регіоналів" з'являється один суттєвий ризик, вважає експерт.

"Раніше Тігіпко просував непопулярні реформи — Трудовий кодекс, новий пенсійний закон. Тепер увесь негатив він перетягуватиме на Партію регіонів. Їм доведеться подумати, на кого перекласти цю місію. Входження до партії влади посилює позиції віце-прем'єра. Але навряд чи він має шанс стати прем'єром. До парламентських виборів глава уряду залишиться. Я не бачу підстав, щоб президент поміняв Миколу Азарова. Хіба що у самій Партії регіонів буде багато критики на його адресу", - переконаний Березовець.

Нагадаємо, рішення про об'єднання Партії регіонів та "Сильної України" Сергія Тігіпка може бути ухвалено протягом двох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко принесе у Партію регіонів "пенсійний" негатив — політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути