вівторок, 16 серпня 2011 15:50

У Тігіпка не було іншого виходу, аніж приєднатися до ПР - експерт

У Тігіпка не було іншого виходу, аніж приєднатися до ПР - експерт

Приєднання "Сильної України" до Партії регіонів є логічним, адже рейтинг як партії, так і самого Сергія Тігіпка останнім часом різко впав.

Таку думку висловив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Як я й передбачав, Тігіпко після невдалих останніх місцевих виборів утратив самостійну роль. Почав займатися соціалкою, прийняв на себе роль цапа-відбувайла за всі негаразди в економічній і соціальній політиці уряду, - зазначив експерт, - І через те його рейтинг суттєво впав, а рейтинг партії - взагалі наблизився до нуля".

"Єдиний логічний вихід з цієї ситуації - об'єднатися з Партією регіонів. А точніше, влитися в неї. Була ще ймовірність - зробити ребрендинг партії, але це набагато важче. Він пішов під сильну руку. Не хочу вживати слів типу "продався", а просто знайшов свій інтерес", - зазначив Бондаренко.

На його думку, Партія регіонів наразі розраховує на кращий результат, ніж попередні партії влади. "У партії Кучми було 12%, у партії Ющенка - 13%. Цього разу Партія регіонів розраховує мінімум на 20%, плюс мажоритарники. Прагнутимуть поборотись за парламентську більшість", - переконаний він.

У "Сильній Україні" бачили альтернативу, а Тігіпка - майбутнім президентом, але тепер з президентськими амбіціями покінчено, запевняє Бондаренко.

"Тігіпко був заявив, що відтепер братиме участь в усіх виборах. Від цієї заяви не минуло й двох років. Усі сподівалися, що буде подальша боротьба, його бачили ймовірним наступним президентом України. Це - кінець його президентських амбіцій", - наголосив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень.

Бондаренко також переконаний, що соратники Тігіпка, радше за все, також перейдуть до Партії регіонів. "Думаю, Олександра Кужіль теж - вона так прив'язана до нього, що приєднається до ПР. Але будуть і люди, які на це не підуть", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «У Тігіпка не було іншого виходу, аніж приєднатися до ПР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути