Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2011 19:03

Тігіпко обрав неконфліктний варіант - експерт про об'єднання з Партією регіонів

Тігіпко обрав неконфліктний варіант - експерт про об'єднання з Партією регіонів

Прем'єр-міністр і віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров і Сергій Тігіпко оголосили про намір об'єднати свої політичні сили - Партію регіонів і "Сильну Україну". Про це політики оголосили сьогодні на спільній прес-конференції.

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, 52 роки.

Що спонукало Тігіпка до такого кроку?

- Думаю, що він постав перед вибором. Якщо він хоче залишитися при владі, то він має стати "регіоналом". Тоді у нього є політична перспектива. Можливо, йому щось пообіцяли, наприклад, посаду прем'єр-міністра в майбутньому. По-друге, можливо, в самій партії "Сильна Україна" проаналізували рейтингові тенденції й вирішили не ризикувати та йти самостійно на вибори. Тим більше, що, можливо, буде 5-відсотковий бар'єр, пройти який при тенденції зниження рейтингу стане важко.

Ви до якої версії більш схильні?

-  Я  більш схильний до першого варіанту, що його поставили перед вибором або — або. Він зараз не готовий до прямої боротьби з Партією регіонів, а електорат його та регіоналів досить сильно співпадає. Тому Тігіпко обрав неконфліктний варіант - об'єднання з Партією регіонів.

Цей крок може вдарити по політичному майбутньому Тігіпка?

- Ні, я думаю цей крок прямо не вдарить по ньому, але створить потенційні ризики. Тігіпко буде більше залежати від керівництва ПР, від її рейтингу та політики політичної сили. Можливо, йому пообіцяли керівну посаду в партії. Може, він стане одним із заступником голови партії. Цей варіант обговорювався ще в минулому році. Тут головний ризик — посилення залежності від керівництва Партії регіонів й зменшення політичної самостійності. Одна справа, коли людина є лідером своєї партії, тоді вона може залежати від спонсорів, політичних настроїв, але в іншому - сама творить себе. А тут він буде сильно залежати від старших товаришів по партії.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко обрав неконфліктний варіант - експерт про об'єднання з Партією регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути