четвер, 10 лютого 2011 11:31

Тігіпко не хоче в НАТО, але мріє про ЄС

Тігіпко не хоче в НАТО, але мріє про ЄС

Співробітництво України з НАТО розвивається, але про вступ країни до Альянсу ніхто не говорить.

Про це заявив віце-прем'єр України Сергій Тігіпко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, чиновник сказав, що "наше співробітництво з НАТО розвивається за щорічними програмами, а за останній рік ця співпраця навіть посилилася".

"Мені здається, це тому, що до влади прийшли більш відповідальні люди, які до цього ставляться більш серйозно", - пояснив Тігіпко.

За його словами, цю співпрацю українська влада не збирається згортати, а навпаки буде її розвивати, і "це подобається українським військовим".

У той же час віце-прем'єр зазначив, що ніхто не говорить про вступ України в НАТО, тому що "це рішення не популярне серед населення України".

"Близько 70% людей не хотіли б цього, можливо тому, що це явно погіршить відносини з Росією, а з Росією нам потрібні хороші відносини", - вважає Тігіпко.

Віце-прем'єр повідомив також, що "в цьому році ми маємо можливість отримати асоційоване членство в Європейському Союзі, яке буде включати в себе зону вільної торгівлі".

Для того, щоб стати повноправним членом союзу, за словами чиновника, Україна повинна адаптувати багато законів до європейського законодавства.

"У цьому ж році у нас є можливість отримати безвізовий режим на короткострокові поїздки в ЄС", - сказав заступник глави уряду.

Разом із тим, він не схвалив ідею введення російської мови як другої державної мови в Україні.

"Це викличе негативну реакцію на заході України, та й у центрі, у Києві, чого, як мені здається, нам зараз точно не треба", - підсумував Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко не хоче в НАТО, але мріє про ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути