середа, 31 липня 2013 14:17

Тепер в нас є підстави йти до Верховного суду - захист Тимошенко

Тепер в нас є підстави йти до Верховного суду - захист Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: sevbat.com.ua

Захист Юлії Тимошенко найближчими днями звернеться до Верховного суду з вимогою скасувати рішення щодо арешту екс-прем'єра.

Про це на прес-конференції в середу сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Він переконаний, що це стало можливим після вступу у силу рішення ЄСПЛ. За його словами, у цьому рішенні зазначається, що суддя Кірєєв порушував закон протягом всього розгляду газової справи Тимошенко.

"Цим рішенням встановлено, що суддя Кірєєв незаконно діяв не лише в момент винесення рішення про арешт Тимошенко. Євросуд надав правову оцінку цілій низці судових рішень по справі. А саме ЄСПЛ проаналізував клопотання прокуратури про арешт і назвав його свавіллям. Євросуд проаналізував і назвав свавіллям рішення про арешт. Євросуд назвав свавіллям відмову Кірєєва у задоволенні клопотання захисту про зміну запобіжного заходу. Євросуд назвав свавільним частину вироку, за яким Тимошенко залишалася під вартою до моменту апеляційного розгляду. Це означає,що європейський суд встановив, що упродовж всього процесу суддя Кірєєв не був неупередженою суддею. Він був упередженим суддею і діяв з політичних мотивів", - заявив Власенко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кокс і Кваснєвський проігнорували журналістів після зустрічі з Тимошенко

Саме тому, за його словами, захист вимагатиме скасування цього рішення.

"Це означає, що з сьогоднішнього дня у захисту Тимошенко з'являються підстави звернутися до Верховного суду з вимогою переглянути і скасувати незаконний політично-мотивований вирок Тимошенко. Захист це зробить найближчими днями", - сказав Власенко.

Він переконаний, що рішення ЄСПЛ однозначно означає те, що Тимошенко має бути на свободі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Батьківщині" переконані: питання лікування Тимошенко за кордоном вирішити легко

"Суд встановив, що не політично, а юридично Тимошенко перебувала за ґратами незаконно. Згідно з нормою українського законодавства для виконання рішень Євросуду застосовуються так звані заходи індивідуального характеру, основним з яких, є відновлення статусу заявника, який існував до порушення конвенції. Тоді Тимошенко була вільною людиною. І тому вона зараз має бути такою", - сказав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Тепер в нас є підстави йти до Верховного суду - захист Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути