середа, 31 липня 2013 09:31

Рішення Євросуду по Тимошенко повністю виконано, ніяких додаткових дій не буде - "регіонал"

Рішення Євросуду по Тимошенко повністю виконано, ніяких додаткових дій не буде - "регіонал"
Володимир Олійник. Фото: www.newsmarket.com.ua

Рішення Європейського суду з прав людини у справі Юлії Тимошенко повністю виконано і не передбачає здійснення будь-яких інших додаткових дій або зобов'язань України, заявив народний депутат, член фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

"Потрібно нагадати, що Тимошенко відстоювала в Європейському суді три позиції. Вона оскаржувала, насамперед, те, що стосується процедури затримання у кримінальній справі та порушення прав. А також вказала на нібито неналежне надання їй медичних послуг (і тут Європейський суд чітко сказав, що в цьому сенсі екс-прем'єр отримала більше, ніж інші громадяни, які перебувають під вартою). І, по-третє, Тимошенко заявила про тортури (але Європейський суд сказав, що немає доказів подібної позиції). Суд визнав, що Тимошенко було затримано з порушенням Конвенції з прав людини. І ми, практично не подаючи відповідної апеляції, визнали цей факт", - заявив Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду про політизованість справи Тимошенко відсьогодні стало "остаточним"

Він, також, зазначив, що затримання Тимошенко відбувалося в часи, коли діяв старий Кримінально-процесуальний кодекс. І подібні арешти, з порушенням Європейської конвенції, були також і тоді, коли Тимошенко була прем'єром, а Луценко - міністром, тому що в той час діяв той же старий КПК.

"Ми цю частину виконали - шляхом прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу, який сьогодні прописаний бездоганно, відповідно до Європейської конвенції з прав людини", - повідомляється в заяві Олійника.

Також народний депутат додав, що повернутися до цієї стадії вже немає можливості, "адже екс-прем'єр вже не є особою заарештованою, вона є особою засудженою за вчинення кримінального злочину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Тимошенко було б хорошим акордом — Палій

"Ми виконали всі вимоги. І інші вимоги, які придумали самі опозиціонери про те, що треба негайно випустити Тимошенко з-під варти на свободу, відсутні. Таких рішень ЄСПЛ не приймав. Європейський суд не встановив жодних політичних мотивів у порушенні прав колишнього прем'єр-міністра", - зазначив "регіонал".

"Ми бездоганно виконали рішення ЄСПЛ. І на сьогодні жодних претензій з боку європейських інституцій в цьому питанні до України немає. Адже ми діяли згідно з українським законодавством, а також зобов'язань, які ми брали на себе з виконання рішень Європейського суду", - додав Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Рішення Євросуду по Тимошенко повністю виконано, ніяких додаткових дій не буде - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути