понеділок, 08 липня 2013 13:00

Тепер ЦВК не матиме жодних застережень, аби реалізовувати політику ПР — нардеп

Тепер ЦВК не матиме жодних застережень, аби реалізовувати політику ПР — нардеп
Фото: radiosvoboda.org

Новий голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вже підтвердив свою відданість Партії регіонів, за що й отримав високу посаду.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Сас.

"Охендовський тривалий час представляє Партії регіонів у ЦВК. За цей час він виправдав, підтвердив свою відданість цій політичній силі. Думаю, влада сподівається, що у перспективі він буде виконувати ті завдання, які будуть ставитися перед ЦВК. Тут не буде ані законодавчих, ані моральних застережень з точки зору того, аби реалізовувати політику партії", - висловив думку народний депутат.

Окрім того, за його словами, те, що "Охендовський - людина ПР, то він це довів своєю роботою".

"Тому зрозуміло, що він буде реалізовувати в ЦВК політику Партії регіонів, яка буде направлена на курс президентських виборів", - наголосив народний депутат від фракції "Батьківщина".

Водночас, народний депутат від фракції "Батьківщина"  наголосив, що не варто очікувати від рішень ЦВК справедливості. "Зараз в мене немає сумнівів, що там можна не сподіватися на дотримання законодавства на справедливість. Не доводиться на це чекати, про що свідчать і проблемні округи, бо Конституція не передбачає не встановлення результатів. ЦВК зобов'язана приймати рішення щодо встановлення результату голосування", - резюмував він.

Нагадаємо, 6 липня головою Центральної виборчої комісії обрано Михайло Охендовський. У ЦВК призначений за квотою Партії регіонів.

Відповідно до закону "Про Центральну виборчу комісію", члени ЦВК призначаються Верховною Радою за поданням президента терміном на 7 років. Нинішній склад комісії був призначений у червні 2007 року, і термін повноважень 13-ти членів з 15-ти, в тому числі Охендовського, закінчується в червні 2014 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада звільнила Володимира Шаповала, який обіймав посаду голови ЦВК з 2007 року, у зв'язку з досягненням 65-річного віку. Замість нього членом ЦВК парламент призначив Олександра Копиленка.

Зараз ви читаєте новину «Тепер ЦВК не матиме жодних застережень, аби реалізовувати політику ПР — нардеп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути