понеділок, 27 травня 2013 11:52

"Так званий "тушкопад" у нас ще попереду" - Калєтнік

"Так званий "тушкопад" у нас ще попереду" - Калєтнік
Калєтнік заперечує можливість створення нової фракції чи групи у парламенті. Фото: golos.com.ua

Перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік вважає, що сьогодні ряд найбільш заможних народних депутатів із позафракційних могли б спробувати зібрати й очолити певну депутатську групу.

Про це УНН повідомили у прес-службі Комуністичної партії України.

"Щодо прогнозів, я впевнений, що так званий "тушкопад" у нас ще попереду. Особливо це стосується тих, у кого великий бізнес і капітал. Або ті ж мажоритарники, що незадоволені тими принципами та програмами ідеологічними, які є в їхніх фракціях, і вони сьогодні вже висловлюють свою неприховану позицію і свої наміри виходити у позафракційні. Мова йде не про вступ до Партії регіонів, а саме про перехід до лав позафракційних. Що це їм дає? Можливість бути самостійними при прийнятті своїх рішень, бути незалежними від керівництва своєї фракції і мати свою особисту думку з цілого ряду питань, що розглядаються. Я вважаю, що ці події відбудуться дуже скоро", - зазначив віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тушкам" нагадали, що у радянські часи зрадників знищували

"Згідно з діючими нормами регламенту, найменша депутатська група або фракція повинна бути не менше за чисельністю фракції, сформованої на першій сесії Верховної Ради нового скликання. Найменшій фракцією була наша - 33 народні депутати. Ми чітко повинні усвідомити, що стільки позафракційних народних депутатів ніколи не зберуться в одну депутатську групу або фракцію. Оскільки у кожного з них є свої центри впливу і боротьба за "княжу булаву" не дозволить їм об'єднатися заради того, щоб чітко працювати, як злагоджена фракція", - вважає Калєтнік.

"Тому, безсумнівно, і виникла ідея внести зміни до регламенту, скоротивши необхідну кількість депутатів для формування групи чи фракції до 15 осіб, яких більш реально зібрати. І вони, як, наприклад, фракція минулого парламентського скликання "Реформи заради майбутнього", могли б працювати як допоміжна філія, забезпечуючи голоси, яких не вистачає для прийняття відповідних рішень. Сьогодні цілий ряд найбільш заможних народних депутатів із позафракційних, теоретично, могли б спробувати зібрати й очолити певну депутатську групу. Але для того, щоб це зробити, треба прийняти відповідну норму, тобто, як уже згадувалося, внести зміни до чинного регламенту", - підкреслив він.

"Таким же чином треба змінювати регламент і відносно фракційного кількості народних депутатів. Але жодна з фракцій цього не підтримає, оскільки це невигідно "Батьківщині", тому що саме від них будуть йти. Також це невигідно УДАРу і "Свободі". А комуністи не будуть за це голосувати, оскільки у нас цих проблем немає. І немає необхідності підтримувати створення надуманих і штучно сформованих фракцій або депутатських груп. Компартія ці ідеї підтримувати, голосуючи за них, не буде. Тому я вважаю, що появи нової депутатської фракції або групи в парламенті очікувати не варто", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «"Так званий "тушкопад" у нас ще попереду" - Калєтнік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути