середа, 08 травня 2013 11:34

"Тушкам" нагадали, що у радянські часи зрадників знищували

"Тушкам" нагадали, що у радянські часи зрадників знищували
У Раді може з'явитися ще одна фракція, каже Олександр Палій. Фото: day.kiev.ua

У парламенті можуть створити нову фракцію із перебіжчиків, аби їм не було соромно йти в Партію регіонів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"До цієї фракції будуть намагатися переманити інших членів опозиції за рахунок якихось привілеїв - можливостей лобіювання чи посад у комітетах. Але вся ця ситуація дуже чітко показує, що у нас закон, як дишло. Депутати прийняли регламент, де записано, як формуються фракції. Там чітко сказано, що мають бути депутати обрані і по списку, і по мажоритарці. Таким чином сформувати фракцію не могли навіть комуністи. Але цією нормою закону знехтували. Зараз знову будуть чинити так само або просто перепишуть регламент, щоб утворити таку собі синекуру - можливість працевлаштовувати потрібних людей. Іншої функції тут немає", - зазначив він.

За словами експерта, створення такої нової фракції вигідне для влади, однак є чіткою зрадою виборців та спотворенням результатів виборів, адже кандидати в депутати "обіцяли, клялись та присягалися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" заявив, що скоро опозиція втратить ще 10 депутатів

"У Німеччині може бути один випадок на 10-15 років, щоб хтось із депутатів отак перебіг. Там чітка відповідність результатам голосування. А у нас - повна профанація результатів волевиявлення. Ми бачимо чіткий тренд на позбавлення народу крок за кроком права на самоуправління", - зауважив Палій.

Політолог вважає, що у "Батьківщині" мали б задуматись з цього приводу, коли підбирали кандидатів на посади - формували список.

"Тоді казали, що є проблеми не тільки по списку, але й по мажоритарниках. Через це і не було виграно додатково десь ще три відсотки округів. Реагувати тут можна тільки зміцнюючи власні ряди. Потрібно, аби люди були запалені однією вірою. А зрадники нехай ідуть своїм шляхом. Далеко вони не зайдуть. Коли встановлювалася радянська влада, фактично всі зрадники, які їй допомагали в цьому, були знищені. Їх як свідків та непотрібних людей просто утилізують. Юлій Цезар казав: Я люблю результати зради, але не люблю зрадників. Навіть зараз ми бачимо, що ті, хто бігав туди-сюди, міняв фракції, мають не таку вже квітнучу долю", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Тушкам" нагадали, що у радянські часи зрадників знищували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути