пʼятниця, 17 травня 2013 21:30

Зараз в Раді така ситуація, що й "тушки" не допоможуть - експерт

Зараз в Раді така ситуація, що й "тушки" не допоможуть - експерт
Тарас Березовець Фото: gart.org.ua

Не зважаючи на те, що парламент знову працює, тобто є позитивні кроки між опозицією та владою, все одно ситуація в Раді залишається нестабільною.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець, коментуючи те, що парламент знову працює, бо більшість й опозиція знайшли компроміс щодо законопроектів, які голосувалися у першому читанні під час виїзного засідання парламенту на Банковій.

"Рішення, яке було ухвалене на так званій сесії Верховної Ради має достатньо плоску легітимність, тому будь-які спроби його легітимізувати, а їх таки прийдеться переголосовувати в приміщенні Верховної Ради, мають не багато шансів бути ухваленими", - сказав він.

Водночас, він наголосив, що не зважаючи на позитивні кроки в парламенті, все одно ситуація залишається нестабільною.

"Я бачу мало шансів, щоби такі рішення були підтверджені. Ми бачимо це на прикладі голосування по векселях. Більшість продовжує лишатись нестабільною. І навіть при наявності "тушок" цієї ситуації не вирішити", - додав політолог.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада поновила роботу після перерви. Більшість і опозиційні сили знайшли компроміс щодо законопроектів, які голосувалися у першому читанні під час "виїзного" засідання парламенту на Банковій.

"Перерва видалася продуктивною, під час наради у спікера ми досягли компромісу, і сьогодні не розглядатимуться ті закони, які були прийняті 4 квітня на Банковій", - повідомив з трибуни лідер фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Він висловив сподівання, що наступного вівторка буде знайдено "юридично правильний механізм щодо вирішення питання з цими законопроектами".

4 квітня парламентська більшість провела альтернативні засідання парламенту на вулиці Банковій, де прийняла ряд законів і перерозподілила більше 6 млрд.грн. з бюджету. Опозицію на засідання не пустили. "Регіонали" керувалися регламентом парламенту, що допускає виїзні засідання. В опозиції кажуть, що збори "регіоналів" були незаконними і обіцяють в майбутньому вирішити це питання на рівні Генпрокуратури.

Спікер Ради Володимир Рибак підписав ухвалені закони і направив главі держави, який також підписав частину з них.

Зараз ви читаєте новину «Зараз в Раді така ситуація, що й "тушки" не допоможуть - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути