Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2011 11:07

Табачник запевняє, що не обзивав роман Шкляра ксенофобським

Табачник запевняє, що не обзивав роман Шкляра ксенофобським

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник заявив, що ніколи не говорив ні слова про роман Василя Шкляра "Чорний ворон", оскільки взагалі його не читав.

"Я ніколи ні слова про роман не говорив, тому що я його не читав, і взагалі, я висловлюю судження лише про те, що точно знаю, тому перестаньте розповсюджувати плітки", - сказав після засідання уряду міністр, відповідаючи на запитання журналістів, чи правда, що він називав роман Шкляра ксенофобським.

Також журналісти уточнили, чому Шкляра не було в списку претендентів на здобуття Шевченківської премії, на що Табачник відповів: "Гадки не маю, я не член Шевченківського комітету".

Нагадаємо, що вчора, 9 березня, в Каневі Черкаської області відбулася церемонія вручення національних премій імені Тараса Шевченка.

Раніше повідомлялося про те, що Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка присудив Шевченківську премію з літератури письменнику Василю Шкляру за роман "Залишенець. Чорний Ворон".

Проте 4 березня Шкляр направив Президенту листа, в якому заявив, що не може прийняти Шевченківську премію, поки посаду міністра освіти і науки, молоді та спорту обіймає Дмитро Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Табачник запевняє, що не обзивав роман Шкляра ксенофобським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути