середа, 09 березня 2011 12:39

"Наша Україна" займеться розповсюдженням "Чорного Ворона" Шкляра

"Наша Україна" займеться розповсюдженням "Чорного Ворона" Шкляра

"Наша Україна" викупить частину накладу роману "Чорний ворон" Василя Шкляра та безкоштовно розповсюдить його в українських шкільних бібліотеках.

Про це заявив голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко, повідомила партійна прес-служба.

На думку політика, позиція письменника Шкляра, "який висловив загальний український протест проти міністра-українофоба Табачника, – це громадянський вчинок, який викликає повагу та підтримку".

"Вчинок Шкляра – це ще одне попередження президенту Януковичу про те, що за усі антиукраїнські дії його команди наступить відповідальність, а громадяни бачать і розуміють все значно краще, ніж собі уявляють можновладці", - сказав Наливайченко.

На його переконання, хоча Василя Шкляра та його роман "Чорний Ворон", всупереч рішенню Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, не названо в президентському указі, для багатьох українців саме він є заслуженим лауреатом Шевченківської премії.

"Цей твір з цікавістю читатимуть молоді українці та дізнаватимуться з нього про правдиву історію та боротьбу українських повстанців в 1920-х роках проти окупаційної комуністичної влади", - підкреслив "нашоукраїнець".

Нагадаємо, раніше Шкляр попросив перенести вручення йому нагороди на період, коли при владі не буде Міністра освіти Дмитра Табачника.

Між тим, в указі про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка, розміщеному на сайті президента, не згадується про присудження премії в галузі літератури.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" займеться розповсюдженням "Чорного Ворона" Шкляра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути