четвер, 23 травня 2013 07:12

"Святошинський робінгуд" заявив, що сьогодні Рада спробує легалізувати гральний бізнес

"Святошинський робінгуд" заявив, що сьогодні Рада спробує легалізувати гральний бізнес
Фото: www.poltava.pl.ua

Сьогодні Верховна Рада спробує легалізувати гральний бізнес під новою назвою.

Про це Gazeta.ua повідомив координатор громадської ініціативи „Святошинські робінгуди" Микола Єременко.

Активіст наголосив, що до порядку денного сьогоднішнього засідання парламенту для розгляду у першому читанні включено законопроекти №2299 М.Мироненка (Партія регіонів), №2299-1 С.Терьохіна (ВО "Батьківщина") та №2299-2 О.Царьова (Партія регіонів), що пропонують внести деякі зміни до закону „Про державні лотереї в Україні".

Єременко уточнив, що усі три законодавчі ініціативи передбачають легалізацію так званих лотоматів — електронних пристроїв, призначених для внесення ставки та її миттєвого розіграшу в режимі реального часу.

"За новим терміном автори законопроектів приховали звичайнісінькі ігрові автомати", - вважає громадський діяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Святошинські робінгуди" та міліція домовились очистити західні околиці Києва від "одноруких бандитів"

Він пояснив, що схема обходу заборони гральних автоматів за допомогою псевдолотерей не нова і була запозичена у Росії, де за кілька років використання вже встигла викликати значне невдоволення суспільства.

"Автором вигідного перейменування є російський олігарх Олег Бойко, який через кіпрську офшорну компанію „Сehriba investments limited" цілковито контролює українського оператора „державних" лотерей ЗАТ „Патріот" і просуває на український ринок нову форму „одноруких бандитів", - розповів "святошинський робінгуд".

Разом з тим Єременко нагадав, що 25 лютого цього року Кабмін своїм законопроектом №2379 запропонував Раді припинити азартні ігри під виглядом державних лотерей та ліквідувати монополію іноземних офшорних компаній на лотерейному ринку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін пропонує приборкати законспіровані під державні лотереї азартні ігри

"Водночас контрольований Партією регіонів Комітет ВР з питань податкової та митної політики чомусь вирішив піти у цілком протилежному напрямку. 3 квітня поточного року він запропонував парламенту взяти за основу відверто лобістський законопроект Царьова, а ініціативи Мироненка та Терьохіна врахувати при підготовці законопроекту до другого читання", - обурився активіст.

„Викликають подив дії нардепів від влади, які вирішили проігнорувати законопроект свого ж Кабміну. Не менше засмучують й опозиціонери, які з невідомих причин стали лобістами іноземної гральної мафії. Сподіваюся, що маємо справу з тихенькими кулуарними іграми в середині Комітету, що не відображають позицій парламентських фракцій", - підсумував Єременко.

Зараз ви читаєте новину «"Святошинський робінгуд" заявив, що сьогодні Рада спробує легалізувати гральний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути