неділя, 17 лютого 2013 23:57

Мінфін пропонує приборкати законспіровані під державні лотереї азартні ігри

Мінфін пропонує приборкати законспіровані під державні лотереї азартні ігри
Фото: eser21.ru

Міністерство фінансів України розробило проект закону "Про запровадження мораторію на видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей".

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, у Мінфіні пропонують запровадити мораторій на видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей, передбачену пунктом 24 частини третьої статті 9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

За словами авторів законопроекту, цей документ спрямований на забезпечення захисту прав і законних інтересів громадян України, запобігання можливим зловживанням під час провадження діяльності з випуску та проведення лотерей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі лотереї в Україні стали державною монополією

Крім того, як уточнили у міністерстві, метою нормативного регулювання цього проекту закону є унеможливлення проведення операторами лотерей азартних ігор під виглядом державних лотерей та недопущення залучення до участі у таких лотереях громадян України.

Досягнення зазначеної мети, на переконання авторів, можливе шляхом прийняття вищезазначеного законопроекту до розробки та набуття чинності закону про азартні ігри, який врегульовує діяльність з організації та проведення азартних ігор, в тому числі лотерей.

Водночас, громадські активісти, які ведуть боротьбу проти нелегальних гральних салонів в Україні, вважають цей крок влади результатом своєї антилудоманської діяльності.

"Громадський тиск нашої спільноти призвів до перших конкретних результатів на загальнодержавному рівні - Мінфін висловив свою позицію щодо закону "про державні лотереї". Виявилося, що вона збігається із нашою", - зазначив у коментарі Gazeta.ua один із "святошинських робінгудів" Микола Єременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Святошинські робінгуди" обіцяють влаштувати нову "чистку" підпільних казино Києва

Разом з тим, активіст припустив, що лобістські групи, які представляють російське ЗАТ "Патріот", зроблять усе можливе, аби мінфінський законопроект ніколи не був зареєстрований у Верховній Раді.

"Попри все, це — один з рідкісних випадків, коли окупаційна влада прогнулася під тиском окремих громадян. Вважаю, що ця законодавча ініціатива заслуговує на схвалення з боку усієї громадськості", - наголосив Єременко.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін пропонує приборкати законспіровані під державні лотереї азартні ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути