субота, 20 жовтня 2012 08:59

Партія регіонів тихцем повернула в Україну "одноруких бандитів" — активіст

Партія регіонів тихцем повернула в Україну "одноруких бандитів" — активіст
Микола Єременко пояснив, що в Україні відроджують ігроманію. Фото: vk.com

Верховна Рада України фактично перекреслила закон про заборону грального бізнесу та повернула до життя гральні салони та "одноруких бандитів".

Про це Gazeta.ua заявив голова громадського об'єднання "Відкрите коло" і один з фігурантів справи т.зв. "святошинських робінгудів" Микола Єременко.

Активіст пояснив, що це випливає із закону про державні лотереї в Україні за авторством "регіоналів" Віктора Коржа та Юрія Полунєва, який набув чинності 6 жовтня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні всі лотереї в Україні стали державною монополією

Єременко зауважив, що цим нормативним актом депутати узаконили існування так званих "електронних систем прийняття ставок" та "терміналів електронної системи прийняття ставок", визначивши їх як програмно-технічні комплекси для миттєвої перевірки виграшності ставок та виплати виграшів.

"За новими термінами автори законопроекту заховали звичайнісінькі ігрові автомати", - констатував громадський активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністра МВС просять розслідувати покривання гральних салонів у Києві силовиками

На його думку, головною ціллю нового закону стало повернення під назвою державних лотерей можливості розіграшу призів в умовах реального часу та з використанням факторів, які провокують ігромана до постійного повторення гри до закінчення вмісту гаманця.

"Це і приміщення з відповідним інтер'єром, який позбавляє відвідувача відчуття часу - гральні салони. І, звичайно ж, техніка, що покликана впливати на психіку - гральні автомати", - уточнив Єременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Геть гральну мафію!" - Націоналісти розтрощили два гральних салони

"Одним словом, спілка аморальних бізнесменів та їхніх лобістів заради власного збагачення повернули та узаконили можливість формування ігрової залежності у людей", - додав він.

Як наслідок, громадський діяч закликав усі фракції Верховної Ради України, в першу чергу Партії регіонів, виправити помилку парламенту — ініціювати законодавчу заборону розіграшу лотерей за допомогою електронних систем у режимі реального часу.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів тихцем повернула в Україну "одноруких бандитів" — активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути